Shakespeare ja muutama muu

Pitkän viikonlopun jälkeen on ollut työviikko jonka aikana on tiennyt työskennelleensä, parilla lakolla ja kaikella muunlaisella liikenneruuhkalla ryyditettynä. Yhteen otteeseen kävelin töihin sen seitsemän kilometriä, ja yhden kerran totesin, että kävellen olisin ollut nopeammin takaisin kotona.

Nyt kun olen saanut tietokoneen viriteltyä sellaiseen kuntoon että tätä viitsii käyttääkin, on aika jatkaa Pariisipostauksia osalla "kirjakauppa".

Ihan Latinalaiskorttelien tuntumassa, lähes Notre-Damea vastapäätä sijaitseva englanninkielistä kirjallisuutta myyvä Shakespeare & Company on melkolailla maailmankuulu. Kävin uteliaisuuttani sisällä, ja olihan se varsin hauska... täynnä... kaikkea.


Seinen vartta katselee vihreä fasadi, jonka taakse piilotetun kirjakaupan alakerrassa on katosta lattiaan sulassa sovussa uutta ja käytettyä kirjallisuutta, vähän sinnepäin teemojen mukaan aseteltuina. Yläkertaan vievät kirjakasoilla lastatut kapeat portaat, ja sen toisen kerroksen kirjat eivät ole myynnissä ollenkaan (lastenkirjallisuutta lukuunottamatta). Sen sijaan sieltä löytyy penkkejä, tyynyjä ja nojatuoleja, ja villasukkien kanssa paikalla voisi varmaan viettää useammankin tovin lukien.








Käy mieluiten ajan kanssa.

 • tarhapöllö
  Kommentti Lähettäjä: tarhapöllö
  24/10/2010 @ 16:32

  Oih, jos pääsisin käymään tuolla, niin varmasti sekoaisin onnesta :) Nimim. haluaisin asua yliopistoni kirjastossa ;)

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  24/10/2010 @ 18:20

  hassu juttu, olen kyllä kuullut tuosta kirjakaupasta, mutta jostain syystä joka kerta Pariisissa ollessani käyn siinä toisessa, joka on Tuileries-puistoa vastapäätä. tuo näyttää itse asiassa kotoisammalta. panen korvan taakse hyvän vinkin.
  tietääkö muuten joku, miksi muumeja ei enää saa ranskaksi?

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  25/10/2010 @ 03:22

  ihanannakoista, iiiiiih!

  sitten joskus olisi ihanaa etta kotona olisi kirjastohuone jossa olisi kirjahyllyja vaikka jokaseinalla seinat taynna.

  ja sekin tulee olemaan ihanaa kun lapsi oppii lukemaan ja voidaan vaan viikonloppuisin kaikki lukea omissa sohvannurkissamme.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/10/2010 @ 09:29

  Sari,
  Välillä yksin ja välillä yhdessä..

  Airelle,
  Eikö muka saa? Tai, enhän minä tiedä kun en ole koskaan ollut muumeista innostunut.

  Tarhapöllö,
  sinne sitten vaan, villasukkien ja teetermoksen kera.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!