Aina mene täälläkään niinku Strömsössä

Useammassakin blogissa on viime päivinä linkattu Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmään, joka kuvauksensa mukaan on tarkoitettu "Kaikille niille nikkaroinnin, remontoinnin, askartelun ja ruuanlaiton ystäville, joiden projektit eivät koskaan pysy aikataulussa, sormiin tulee aina tikkuja ja/tai liimaa, keitokset palavat pohjaan ja joiden remonttimailla ja verstaissa ärräpäät lentelevät."

Meidän kylppärimme on tällä hetkellä hyvin anti-Strömsö.

Aloitin nimittäin projektin "Pesukone kylpyhuoneeseen". Patonginpurijamaata tuntemattomammille moinen saattaisi olla itsestäänselvyys, mutta täällä on useimmiten pesukoneliitäntä ainoastaan keittiössä. Ja koska meillä on kylppärissä juuri ja juuri tarpeeksi tilaa, halusin siirtää koneen sinne.

Vesiliitännän apuun tuli lattianrajassa joskus ollut bidée, jonka liitännät vain oli lyöty tukkoon. Helppo homma irroittaa moinen, kunhan ensin löytää vesimittarin ja sitämyöten hanan josta märän aineen tulo katkeaa. Mittasin kaiken niinkuin pitää (tai ainakin melkein kaiken) ja kävelin kulman rautakauppaan kertoman mitä tarvitsen. Hanan ja liittimen ja viemäriasian ja ja ja.

Mitä EN tajunnut pyytää, olivat tiivisteet. Hanan asennus muuttuikin puolen tunnin hommasta puolitoistatuntiseksi. Siinä välissä myös kuivasin kahdesti lammikon kylppärin lattialta noituen idiootteja ranskalaisia jotka eivät ole kuulleet lattiakaivoista ja käytin noin sata suomalaista, ranskalaista ja saksalaista kirosanaa.

Lopulta, kahden tiivisteiksi tuhotun kumihanskan ja mustan jeesusteipin myötä sain hanan tilaan jossa se ei vuoda. Ainakaan melkein. Osa 1/3 koneen asennuksesta hoidettu. Voimme siirtyä viemäröinnin ääreen.

Koska tässä maassa ei siis ole lattiakaivoja, pesukoneen poistovesi johdetaan yleensä joko lavuaarin viemäriputkeen, tai sitten kylpyammeeseen tai vessanpönttöön. Halusin ottaa käyttöön ensimmäisen vaihtoehdon, ja liittää viemäriputkeen Y-liitoksen.

Paitsi, että ostamani oli liian suuri. Tietenkin. Se, mitä EI mittaa, ei olekaan kovinkaan standardikokoinen. Tulipahan putsattua lavuaarin hajulukko. Yyyyyyyh. Osaa 2/3 ei siis ole vielä tehty. Päätimme kuitenkin jossain vaiheessa siirtyä osaan 3/3, "Koneen siirto". Samahan se poistovesi on johtaa kylpyammeeseen, odotellessa sitä että hankin sopivan kokoisen viemäriputkenpalasen.

Niin, ja sitten kun vielä joku selittää minulle kuinka silitetään sohvan päällinen jota ei saa silittää ja joka ei siliä märän pyyhkeen läpi silittämällä, niin tässähän ehkä vielä joku päivä päästään suorastaan Strömsö-henkeen...

Ainiin, ja jos joku haluaa lukea lisää, niin samaan sarjaan kuuluu myös opetus siitä, kuinka vaihdetaan postilaatikon lukko ilman kunnon työkaluja.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  11/04/2010 @ 16:48

  Elin tuossa tilanteessa ihan täysillä mukana, tuttua, ah niin tuttua! Meillähän muuten on jopa lattiakaivo, mutta kun ei ole kaatoja niin vesihän ei fysiikanlakien mukaan voi sinne valua… Ja sitä paitsi se taitaa olla tukossa, eno lykkiny vähän laastia sinne… Mut eikös se sohvan päällinen oikeais jos vaan laitat sen siihen sohvan päälle? Riippuu siis onko se semmonen kiree malli vai vaan huppu. Ja hieman kosteana menee aina paremmin, niinku patjanpäällisetkin :D

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  11/04/2010 @ 18:39

  Saataisko sitten kuvallinen selostus siitä Y-putkiliittymisestä, näyttäisin meidän putkimiehellekin.. Kaakelinsaumaajanne on varmaan ollut sama mies joka on kaakeloinut meidän ex-keittiömme.. pursutuksista ja leikkauksista päätellen.
  Niin ja miksi kaikki hyllyt ja taulut tippuvat aina öisin…

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  11/04/2010 @ 18:48

  Ma ihailen ihmisia jotka tolleen vaan rupee korjaamaan vaikeita vesiliittymaasioita itse. Olin ihan ihmeissani kun V:n yksi edellinen kamppis korjasi kuivausrummun (avaist takasosan, katselijothtoja, paikansi viallisen johdonpatkan ja vaihtoi sen uuteen!).

  Mun stromsso-hommat on aika pintaremontiihommaa, ja olen kylla kade ihmisille jotka osaa itse tehda enemman.

  p.s. makin vaan laittaisin sohvapaallisenpaikalleen ja istuisin sen sileaksi :)

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  11/04/2010 @ 19:48

  Täällä ihaillaan samaten. Meillä ei tulisi mieleenkään ruveta itse korjaamaan mitään, eipä meillä silti muita työkalujakaan ole kuin vasara ja ruuvimeisseli. Jopa DVD-soittimen asennusta varten piti pyytää tv-liikkeen mies paikalle, kun ei itse osattu. Hienoa, että joku maallikko oikeasti tietää, mikä putki menee minnekin. Chapeau bas.

 • Krii
  Kommentti Lähettäjä: Krii
  11/04/2010 @ 20:03

  Minullakin kävi sekunnin ajan mielessä asentaa pyykkikone kylppäriin, jossa myös on vanha bidee-liitäntä, mutta ei kyllä käynyt mielessä tehdä se itse (eikä meillä ole kylppärissä edes pistorasiaa). Että bon courage!

  Tuo mainitsemasi Facebook-ryhmä on kyllä hauskin pitkään aikaan.

 • Pupuce
  Kommentti Lähettäjä: Pupuce
  11/04/2010 @ 20:21

  Höh, jännityksellä odotin, että kellolla ja hammastahnalla oli joku mysteerinen kotikonstifunktio Niksi Pirkka -tyyliin. :)

  Todellakin oot kyllä aikamoinen nainen, kun tollasia juttuja osaat tehdä! Lou on onnenpekka. Meijänkin perheessä mie oon se remontti reiska, mutta en kyllä noin vaikeita juttuja osais tehdä.

 • Kommentti Lähettäjä:
  12/04/2010 @ 08:45

  Tosiaan onnittelut rohkeudesta, kun itse lähdet asentamaan pesukonetta! Meikäläisellä on peukalo keskellä kämmentä, mutta onneksi italialainen mieheni on varsinainen remonttireiska ja tekee kätsästi niin sähkötyöt kuin muurarinhommat :) Ei täällä ammattilaisillakaan usein mitään koulutusta asiaan ole! Italiassa myös on vanhoissa asunnoissa pesukone yleensä keittiössä ja lattiakaivosta ei ole tosiaan kuultukaan. Mutta putkiongelmia pahempia täällä ovat usein sähkötyöt, johdot ovat pieniä ja yhdessä roomalaissunnossa oli käytetty eristeenä SANOMALEHTIÄ! Kerran sitten ne syttyivät kylpyhuoneen peilikaapin takana tuleen, kun olin suihkussa… Tsemppiä teille remppahommiin!

 • Vendaval
  Kommentti Lähettäjä: Vendaval
  12/04/2010 @ 11:10

  tsemppiä remonttihommiin! en kyllä minäkään uskaltaisi alkaa mitään vesi- tai sähköhommia itse tekemään. meillä päin on aika yleistä laittaa se pesukone parvekkeelle, tosin katetulle sellaiselle :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/04/2010 @ 17:32

  Eipä tässä kämpässä tulisi mitään askarreltua jos ei itse askartele… :D

  Niin, ja se sohvanpäällinen ei tosiaan tunnu siliävän itsestään, kieroa ainetta. Ehkä me vielä annetaan sille pari viikkoa armonaikaa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!