Sunnuntain liikennesillisalaatti...

EllaBella kertoi taannoin hassuja faktoja Ranskasta, ja haastoi minut kertomaan oman kokemukseni liikenteessä töppöilevistä poliiseista. Tosiaan tässä taannoin pysähdyin pikkukaupunkimme keskustan liikennevaloihin, ja olin jo seissyt siinä tovin punaisilla, kun takaa tulee poliisin skootteri ja ajaa tyynesti risteyksen läpi. Siinä kieltämättä hetken mietti, että ketäs ne liikennesäännöt ja esimerkkinä oleminen koskevatkaan.

Lait eivät ole samoja kaikille.

Eräällä aiemmalla kerralla tosin töppöili ulkosavolainen, melkein samassa kohdassa. Siinä nimittäin eräässä risteyksessä on kohta, jossa on kiellettyä kääntyä vasemmalle. Mutta jos tulee vastakkaiselta suunnalta, niin saakin kääntyä oikealle. Asian havainnollistamiseksi taidokas vapaapiirros. Vihreällä siis sallittu ajosuunta, punaisella kielletty, se jossa käännytään risteyksen yli.

Käännyn sujuvasti, ja saan niskaani perässäni olleen moottoripyöräpoliisin, joka aloittaa hirveän huutamisen : "ETTEKÖ TE NÄHNYT KYLTTIÄ?! SIINÄ ON KYLTTI!!"
Minä tietenkin katson suu auki, että ei, en tosiaan nähnyt kylttiä. Kun "muutkin kääntyvät tälle kadulle". "TEIDÄN ONNENNE ETTÄ MINULLA ON KIIRE, ROUVA ON HYVÄ JA KERTAA LIIKENNESÄÄNNÖT!"

Pääsin siis vähällä. Mutten ilmeisesti ollut ainoa, joka teki saman erheen, sillä myöhemmin risteykseen oli ilmestynyt rivi muovitolppia estämään kääntymisen vasemmalle...

Muutenhan mä olen kiltti ja kuuliainen tienkäyttäjä.

Ainakin silloin kun ei ole pakko parkkeerata johonkin. Tuossa samaisessa pikkukaupungissa keskustan parkkipaikat ovat enimmäkseen maksullisia päiväsaikaan. Illalla ja viikonloppuisin saa parkkeerata ilmaiseksi. Koko talven parkkeerasin mihin halusin ja milloin halusin, mutta annas olla kun turistikausi alkoi lähestymään, niin parkkipirkotkin heräsivät horroksestaan.

Kolme sakkoa kolmeen viikkoon.

Maksoin ne mielenosoituksellisesti viime tingassa.
Varsinainen anarkistisavolainen. Toisaalta, en ole vielä vaihtanut Méganen rekisteriosoitetta tänne, joten siinähän etsisivät. Etenkään sitten, jos moista joku päivä perintään laitettaisiin, niin minulla tuskin on enää koko autoa. Ulosottomiesten kyvystä jäljittää ihmisten muuttuneita osoitteita on jo ollut aiemminkin surkuhupaisia kokemuksia.

EDF, Franskan Sähkölaitos osaa vähän samantapaisia. Soittihan sieltä joku naisihminen minulle pari viikkoa sitten, että "kun tätä kirjettä ei ole koskaan saatu toimitettua". Nancyn osoitteeseen, joka ei ole ollut meitin käytössä enää seitsemään kuukauteen. Mikäs siinä. Älkää nyt missään tapauksessa katsoko tietokoneelta, olisiko samalla henkilöllä mahdollisesti uutta sähkösopimusta jossain päin maata. Olisihan se liian helppoa, ja joku työkseen kirjeiden perään soitteleva menettäisi työnsä.

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!