Vai että uurnille

Kai sitä on työpäivistäänkin jotain iloa revittävä.

Mutta pohjustetaan ensin, niille jotka eivät Ranskan kamaralla oleskele...
A) Täällä käydään parin päivän päästä aluevaalien ensimmäinen kierros, jotain lääninjohtajia valitsevat. Joka tapauksessa operaatio, joka puhuttaa.

B) Ranskassa ei tunneta käsitettä ennakkoäänestys. Äänestää voi vain sinä tiettynä päivänä, ja jos ei paikalle pääse, niin lähettää jonkun puolestaan laittamaan ruksin paperiin valtakirjan kanssa.

Bref, työpaikalla julkaisivat note de servicen, informaatiolirpakkeen äänestyspäivää varten. Aloitusfraasi on hyvin mielenkiintoinen : Les membres du personnel dont l'horaire de travail couvre le temps d'ouverture des bureaux de vote (8h - 18h), sont libres de s'absenter pour effectuer leurs devoirs civiques pendant la durée de la pause repas.

Eli, lyhyesti: Ne työntekijät, jotka ovat töissä äänestyspaikkojen aukiolon aikaan (8 - 18), ovat vapaita poistumaan äänestämistä varten, ruokatuntinsa aikana.

Niin, minä ainakin olen tähän asti olettanut, että kun olen palkattomalla tauolla, en ole töissä, joten saan poistua puljusta ihan haluni mukaan. Muutenkin kuin äänestämään. Mutta nähtävästi joku on todennut oleelliseksi antaa vielä erikoisluvan. Rivien välistä voisi siis lukea, että normaalisti henkilökunta on myös ruokatunnilla päivystysvalmiudessa... joskaan palkkanauhassa se ei taida näkyä.

Mietimme kollegoiden kanssa, jotta tämä pitäisi ilmeisesti ottaa lähinnä huumorina...Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!