Vieraita (ja) kirjoja

Kun kaksi Etelä-Ranskaan jumiutunutta bloggaria tapaa toisensa, miten toimitaan?
Aloitetaan valokuvasafari?

Ei suinkaan. Unohdetaan kamera kotiin, syödään jäätelöä ja juodaan viiniä käsittämättömän hiljaisessa viinibaarissa (turistiaikaan pitää olla sisällä, ei terassilla), kahlataan meressä puoliltaöin.

Fifi tuli ilostuttamaan keskiviikkoiltaani seurallaan, matkalla Nizzan lentokentän kautta suomikotiin, ja vaikka meillä ei tuntikaupalla aikaa ollutkaan (työtä tekevän ja/tai lennolle lähtevän ihmisen pitää nukkuakin välillä), niin oli silti mukava ihmetellä lämmintä Rivieran yötä ja tungeksia turistien seassa vanhassa kaupungissa.

Sain myös monen bloggaajan kautta kulkeneita suomenkielisiä pokkareita ja MeNaiset.

Olen muutenkin lukenut suomeksi viime aikoina. Lähikirjastossamme on viisi (5) suomenkielistä kirjaa. Kuka lie lahjoittanut, ne eivät nimittäin kuuluneet mihinkään klassikkosarjaan. Nappasin mukaani työmatkalukemiseksi Merja Tynkkysen Valkoinen sohva Rivieralla -kirjan. Nojoo, varsinainen kylddyyrinautinto. Sekoitus banaalia novellia ja matkaopasta. Tynkkysen Nizza ei ihan ole minun Nizzani, vaikka samassa paikassa onkin jäätelöä syöty. Ja kustannustoimittaja olisi voinut viettää kirjan parissa pari tuntia lisää, muutama niin traagillinen kirjoitus- ja kielivirhe sekaan oli unohtunut. Mutta lukihan sen ennemmin kuin selkäänsä otti, ei tässä mitään taidenautintoa etsittykään.[Kuva: Waltarr, CC by-nc-nd 2.0]

Meillä tosiaan on riittänyt sakkia valtaisassa kaksiossamme. L:n sisko ja hänen kaverinsa ovat käymässä, ja vaikka tilanpuute ahdistaakin välillä, asiassa on eräs suuri etu: sisko on loistava kokki ja vielä tekee ruokaa mielellään, eli minä pääsen herraskaisesti pian töistä tulon jälkeen valmiiseen pöytään. Ihmiskuntaan uskomisen kannalta on hyvä tietää, että on olemassa myös vieraita joita ei tarvitse passata.

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  05/08/2010 @ 20:34

  Vahvistan viimeisen, siskoa koskevan kommentin: ainakin tonnikalapiirakka oli erinomaisen herkullista!

  Matka sujui hyvin ja kommelluksitta ja minua oli bussipysäkillä vastassa viisihenkinen, 16-jalkainen ja kolmihäntäinen vastaanottokomitea (= vanhemmat ja kolme mopsia). Suuret kiitokset vielä eilisestä & tämänaamuisesta, oli hurjan hauska taas nähdä! Harmi tosiaan, että aamulla oli kummallakin kiire: siellä meressä olisi hyvin viihtynyt pitempäänkin… Täytyy vain tyytyä Salon uimahalliin.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/08/2010 @ 15:27

  Kiva että selvisit hengissä kotiin, ja hyvää lomaa!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!