Kyll' on yötä yökötellä Annan päivän aikaan.

Viikko on ollut täynnä äärimmäistä turhautumista ja itsensä turhaksi tuntemista, sen aiheuttamia päätöksiä paremmasta huomisesta, jännitystä ja pelon ja arvailun päälle huomioita siitä, että kaikki ehkä sittenkin meneekin hyvin. Asioilla on taipumuksena järjestyä, ennemmin tai myöhemmin.


Olen myös tapojeni vastaisesti erehtynyt laittamaan joulukoristeita. Oveen nakutin naulan ja ripustin Sannalta taannoin saadun kranssin. Olohuoneen valaisijaksi pääsi led-guirlande. Koska olen vielä haaveillut
a) joulusypressistä jonka voisi sijoittaa kirjahyllyn päälle ja
b) ihmisten (lue: kollegoiden, koska minulla ei ole elämää työn ulkopuolella ottakaa edellinen vain puolittain vitsinä) kutsumisesta pikkujouluihin ensi viikon lauantaina,
voidaan olettaa että olen aikuistumassa. Tai ehkä asiaan vaikuttaa se, että tuleva joulu on elämäni ensimmäinen jota en vietä valmiin pöydän ääressä.

Olemme tehneet ostoksiakin kuin aikuiset ihmiset. Kaksi lamppua. Olohuoneeseen. Toinen ei edes ollut se kaupan halvin malli. Nyt näkee sohvalla istuessa lukea muulloinkin kuin päivänvalon aikaan. Samalla hankimme kelloradion, jossa on pelottavat isot numerot. Edellinen, se kummaa ääntä pitävä, on jo varmaan vuoden verran edistänyt, noin minuutin per kuukausi. Nyt se vain sekosi täydellisesti, ja rupesi edistämään puolisen tuntia vuorokaudessa. Oli aika päästää raukka eläkkeelle.

Siinä sivussa hankin työpaikalta saaduilla jouluseteleillä aikuisille lelukaupasta (lasten lelukaupasta, ei aikuisten) Triominos-pelin. Vähän kuin domino, muttei ollenkaan. Tämän ääressä vietämme vielä muutamankin hetken.


Voitin tai en seurapeleissä, niin voidaan kuitenkin olettaa, että olen pitkällä tähtäimellä voittanut jotain, kun yksi edellämainituista kollegoista totesi piparkakkukupin edessä: "Etkös sä tehny näitä viime vuonnakin?"

 • Sanni
  Kommentti Lähettäjä: Sanni
  11/12/2010 @ 01:52

  hyva et on ihmisia edes duuniporukoista ;) Makin haluisin ehka pikkujoulut, paitsi mul ois ehka kaks vierasta, jos ne ei ois liian kiireisii… Pida yksinani pikkujoulut tanaa. Juon punkkua glogilla ja ehka lasin eggnogia :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  11/12/2010 @ 18:10

  en ole muuten koskaan juonut eggnogia, pitäiskin koettaa…

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  12/12/2010 @ 02:38

  kohta sitten vaan alat elakesaastamaan etta paaset kunnolla vanhentumisen makuun!

  makaan en ole koskaan juonut munatotia. sita olisi ollut vikan seminaarin nyyttareissa tarjolla, mutta en uskaltanut maistaa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/12/2010 @ 19:42

  Munatotihan se tosiaan on suomeksi :D
  Eläkesäästäminen on sitten mun lahja kolmikymppiselle itselleni, eli vielä pari vuotta nuorena ja vapaana.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!