Asuntokokoelma

Eräänä taannoisena hetkenä kyllästyin asuntomme olemattomaan ääneneristykseen, ja mietin kuinka paljon parempi olisikaan elää jossain paremmin eristetyssä ja hiljaisemman kadun varrella sijaitsevassa kämpässä.

Mutta noh, tämä on tällä budjetilla melkein parasta mitä näiltä nurkin löytää, ja jos edellämainitut kriteerit täyttyisivät, kyseessä olisi vallan mainio asunto. Itseasiassa melkein paras mitä näiden Ranskanvuosien aikana olen asuttanut.

Kaikki alkoi 9 neliön asuntolahuoneesta. Huone oli siisti, paria vuotta aiemmin remontoitu, minulla oli jopa oma jääkaappi, mutta inhosin niitä yhteisvessoja, -suihkuja ja -keittiöitä. Jotkut ihmiset eivät ole kykeneviä siivoamaan jälkiään. Seitsemän kuukauden jälkeen avasin suuni sopivassa paikassa, ja minulle tarjottiin vapautunutta miniyksiötä viereisestä talosta. Pieni, pienempi, mutta oma keittonurkkaus ja oma kylppäri. Oi sitä ihanuutta.


Suolakeksipurkista tehty opiskelijan kahvipurkki
on samassa käytössä vieläkin.
Eleganttia.

Strasbourgin aikojen ekassa kimppakämpässä minulla oli valtaisa huone lautalattialla, ikkuna pihalle päin ja vallan kirjavasti sisustettu olohuonekin tarpeen vaatiessa käytössä. Siitä asunnosta pidin paljon, huolimatta siitä, että jouduin joka päivä kiipeämään portaita viidenteen kerrokseen. Ongelma oli asunnon asioita hoitava välitysfirma, joka ei halunnut tehdä muutosta olemassaolevaan vuokrasopimukseen. Ei vuokrasopimusta, ei asumistukea, liian kallis opiskelijalle.

Reilun puolen vuoden jälkeen vaihdoin siis osoitetta, sattumalta hienostokaupunginosaan. Upea talo, varsin kamalassa kunnossa oleva asunto. Hankalinta oli ehkä totutella asumaan ihan tavallisen kokoisessa huoneessa. Mutta olihan se mainiota saada kertoa asuinkorttelikseen Orangerie.
Jätin nuo muutamalla eurolla hankitut punaiset nojatuolit kämppiksille poismuuttaessani.
Tällä hetkellä harmittelen ratkaisua, nojatuolille olisi oiva kolo ja tilaus.

Nancyyn palaaminen tarkoitti kimppakämpän sijaan kaksion etsimistä. Ja kämppiksiäkin oli vain yksi, se joka tässä on mukana pysynyt siitä saakka. Asunto löytyi yllättävän helposti, ja oli siitä harvinainen, ettei siinä vuoden asumisen aikana ilmennyt mitään piilovikoja. (Vaikka muuttaminen olikin mielenkiintoista...) Alakerran bassojumputustyttö tietysti sai välillä harkitsemaan haulikon hankkimista, ja parveke olisi ollut kiva asia, mutta muuten asuimme kohtuumukavasti. Joskin hieman ahtaasti, alle 40 neliössä.
Vaaleanvihreässä keittiössä viihtynyt Misère
on vieläkin hengissä ja jopa kasvava lapsi.

Elokuussa 2009 asuntona oli punainen teltta. Ei sentään sillan alla, vaan leirintäalueella. Onnekseni Etelä-Ranskan elokuut tapaavat olla lämpimiä. Kämpän etsiminen Rivieralta osoittautui otsasuonta pullistavaksi asiaksi, ja lopulta löytämämme miniasunto... noh, homehtuvaksi. En muistele lämmöllä.


Jotenkin oudosti Pikkukaupungista Nizzaan muutto ei harmittanut ollenkaan. Ei hometta, lämmitys kylpyhuoneessa, parveke. Ja äänekkäitä naapureita... mutta huonomminkin voisi tosiaan mennä.

En ole asunut missään asunnoista yli vuotta. Tässä vuosi tulee täyteen huhtikuun puolessavälissä. Mutta kesän myötä pitää ruveta katselemaan seuraavaa kaksiota. Älkää kysykö mistä kaupungista, en osaa vastata.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  04/03/2011 @ 17:19

  Ah, mietinkin tuossa yks päivä tuota ihanaa sohvaa siltä bv Lyonilta… Se oli sitten jotain, hitsi kun löytäs tuommosen Emmaukselta tai sais joltain <3

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  04/03/2011 @ 17:49

  Kas, Expedit-hylly Strasbourgissa :)

 • Stello
  Kommentti Lähettäjä: Stello
  04/03/2011 @ 18:32

  Wow, aika lentaa ihan huomaamatta! Muistan viela blogistasi tuon ekan kuvan asunnon! =D (Ihanaa muutenkin tirkistella netitse ihmisten koteja!)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/03/2011 @ 20:02

  Sanna,
  voithan sä aina käydä ostamassa sen, on varmaan vieläkin siellä asunnossa.

  Arkitehti,
  Expedit on ainoa huonekaluni josta en luovu, kaikista muista voidaan neuvotella. Se siis asuu myös Nizzassa.

  Stello, Hurjaa tosiaan :)
  Tosin siihen aikaan en vielä blogannut, mutta tuo kuva on kyllä ihan ekan blogin alkuaikoina jaettu.

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  04/03/2011 @ 20:13

  Muuttamassa kesällä?! Pohjolassa vietetyn talven jälkeen alan jo kaivata Etelä-Ranskan ilmastoa aika tavalla ja teillä sijainti on ihan mahtava. Onnistuisiko sohvamajoitus toukokuussa? Tekisi mieli nähdä Nizza vielä kerran paikallisen oppaan kanssa :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/03/2011 @ 20:16

  Mikri, joo, ehdottomasti! Olet tervetullut. yksi vkl on jolloin ei olla täällä toukokuussa, mutta muuten ei kummempia suunnitelmia.
  Muuttaminen on ilmeisesti edessä, mutta ei tosiaan vielä tietoa minne.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  22/03/2011 @ 20:52

  Jos jostain syystä päädytte meidän nurkille, kerrohan, tehdään tärskyt.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!