Barcelona

Saisikohan viimeinkin aikaiseksi kirjoittaa siitä Barcelonan reissusta jotain, ainakin lyhyelti. Olen huomannut, etten ole mikään matkabloggaaja. Kaikki koettu on jotenkin hirvittävän valjua kun sen yrittää valuttaa näppäimistön kautta blogiin.

Joka tapauksessa, pähkinänkuoressa: Barcelona on uutena vuonna ihan täynnä sakkia, ja siitä porukasta varmaan 75% on ranskalaisia. Kieltä kuuli jokaisella nurkalla.

Aloitimme aattoperjantaimme heräämällä ennen sianpieremää, klo 4. Vajaata kahta tuntia myöhemmin käytimme hyväksemme sen faktan, että juna oli vielä melkein tyhjä, ja valtasimme kokonaisen kahdeksan hengen osaston kahdestaan. Penkeille oikaisemalla ja sammuttamalla valot oli hyvä nukkua Marseilleen saakka. Marseillesta matka jatkui kahden eri kimppakyytiautoilijan kyydissä aina Barcelonaan saakka.

Hostelli oli positiivinen yllätys. Hostal Els Angels (Hell's Angels??) sijaitsee ihan keskustassa, kävelymatkan päässä Plaça Catalunyalta ja oli oiva valinta budjettimatkaajalle. Kolmen hengen huone maksoi alle kolmekymppiä yöltä per nenä. Hostellissa on nettiyhteys, keittiö ja se on hämmästyttävänkin siisti. Varoituksen sana toki: niissä huoneissa, joissa on oma kylppäri, ei ole ikkunaa ulos ja äänieristys on... noh, olematon.


Uuden vuoden juhlintamme alkoi pienen baarin sangrialla ja edullisilla rommishoteilla ja jatkui siitä sitten jonnekin meren rannalle tupaten täynnä olleeseen yökerhoon. Jälkimmäisen olisin voinut jättää väliin, mutta seurueemme kolmas henki sieti nirsoilematta sangriasivuhyppymme, joten kompromisseja pitää joskus tehdä. Aamukolmen jälkeen lähes 24 tunnin valvominen alkoi kuitenkin tuntumaan jäsenissä.


Harmillisen lyhyksi jääneiden yöunien jälkeen lauantain ohjelmassa oli silkkaa turisteilua. Kävimme katsomassa niin Sagrada Familian kuin Parc Güellinkin. Ja pienet eläimet saivat täytettä matkagalleriaansa.
Gaudista kuuluisaan Parc Güelliin mentiin muiden turistien kanssa jonossa kuin lammaslauma kerrasaan, ja ihmisiä oli niin paljon, että lopussa alkoi jo ahdistaa. Hyvä kun maisemia näki. Keskityin siis kuvaamaan mosaiikkeja.Ja mosaiikkeja Barcelonassa riittääkin, yksi art nouveaun ilmentymä sekin. Lauantai-illasta käveleskelimme ihan vain keskustassa, ja päädyin sohimaan kamerallani mm. Palau de la Musicaa. Kelvollisia otoksia on kuitenkin vain muutama, en selkeästikään ole lahjakas yökuvaaja.


Summa summarum, hieno kaupunki, mutta pitäisi varata selkeästi enemmän aikaa, ainakin kolme-neljä päivää ja mennä pahimman turistiryysiksen ulkopuolella. Ehkä keväästä uudestaan, joskin lentokoneella, kiitos. Arvostan junamatkailua, mutta 10 tuntia on aika puuduttava.

 • Vendaval
  Kommentti Lähettäjä: Vendaval
  05/01/2011 @ 20:13

  keväällá se turistisesonki vasta alkaa :)

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  05/01/2011 @ 20:25

  ompas kauniita mosaiikkeja!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  05/01/2011 @ 20:42

  Vendaval,
  ei _voi_ olla pahempi kuin uusi vuosi.

  Sari,
  eikös olekin, ja niitä riittää.. Mulle kans kylppäriin!

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  06/01/2011 @ 13:37

  annoit hyvinkin halun lähteä Barcelonaan. mutta se taitaa tosiaan olla paikka, jossa on aina paljon turisteja.
  hyvää uutta vuotta ja uusia haasteita (viitaten edelliseen postiisi)!

 • Simpukka
  Kommentti Lähettäjä: Simpukka
  06/01/2011 @ 15:15

  Barcelonaan pitää minunkin päästä uudestaan. Meidän matkalle sattui hyvä ajankohta, ei tungosta missään.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/01/2011 @ 09:20

  Joo, sinne pitää mennä juhlaviikonloppujen ja/tai loma-aikojen ulkopuolella.

  Hyvää uutta vuotta ja mes meilleurs voeux (bonheur, santé ja niin edespäin) kaikille!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!