Braderie ja muuta pohjoista

Jahas, roikutaanpas tovi katkovan julkisen langattoman verkon kimpussa, jotta voin kertoa ensimmäisiä kuulumisia pohjoisesta.

Ensinnäkin täällä oli viikonloppuna kuuluisa Braderie de Lille, kirpputoritapahtuma, jota joidenkin lähteiden mukaan väittävät maailman suurimmaksi. En moisesta tiedä, mutta ainakin tarjolla on noin 100 km myyntipöytiä ja lähes miljoona kävijää viikonlopun aikana. Braderie on sana, jota on vaikea kääntää suomeksi, sillä mukana on niin ammattimaisia antiikkimyyjiä, varastonsa tyhjentäviä yksityishenkilöitä kuin kaikensortin markkinakauppiaitakin. Ostaa siis voi käytännössä ihan mitä tahansa.

Braderie levittäytyi kirjaimellisesti ikkunamme alle, saaden kadun näyttämään lauantain auringonpaisteessa jokseenkin tältä:

Lauantai-iltana sitten satoi ja ukkosti ihan kunnolla, ja kieltämättä vähän kävi sääliksi sitä ikkunaamme vastapäätä olevaa, verhoja myyvää nuortamiestä, joka aamuneljän aikaan istui vahtimassa tavaroitaan. Katoksen alla tosin, mutta mahtoi silti olla kylmää ja koleaa. Kaikkea se teettää, markkinahumu.

En tiedä vaikuttaako ilmastonmuutos vai muuttostressin laukeaminen, mutta minä lahjakkaasti sairastuin. Oletan jälkimmäistä. Joka tapauksessa olen viettänyt niitä muutamaa lauantaina braderiella hortoiltua tuntia lukuunottamatta viikonloppuni kanttuvei sängyssä. Tai siis patjoilla jotka on aseteltu lattialla olevien sängynpohjien päälle. Asunto siis toistaiseksi on vielä kasa pahvilaatikoita ja lattioilla lojuvia pusseja, eikä olla edes yritetty koota sänkyä. Noh, hiljaa hyvä tulee, kunhan on vähän enemmän energiaa.

Sitten vielä lopuksi pari sanaa muuttoinventaariota:

Kadonneet asiat: shekkivihkoni ja yhden kaapin avaimet. Molemmat olen laittanut johonkin liian hyvään talteen, molemmille olisi käyttöä. Myös kaksi muistoksi Nizzasta ostettua magneettia ovat teillä tietymättömillä, niiden katoaminen on täysi mysteeri.
Muoks: kaksi kolmesta löydetty. Magneetit olivat, loogisesti, sukkalaatikossa. Shekkivihko taas just siellä missä pitikin, olin etsinyt vain kahdesti...

Varastettu ja rikkoontunut omaisuus: ei ihme kyllä mitään. Meiltähän on viimeisten vuosien aikana muutoissa varastettu mm. keittiönpöytä ja pyykkiteline.

Ei toimi: Huoneiden kattolamput. Paitsi eteiskäytävässä. Korjausmies tulee joskus ensi viikolla, ja laittaa samalla kuntoon keittiönkaapin taakse tiputtelevan vesiputken.

Ja mikä ei etenkään toimi, niin se. Helvetin. Internet.

Olen jo kertonut yhden edellisen nettikuvion. Tällä kertaa ajattelin kaiken menevän ok, siihen saakka, kunnes lukaisin liittymäsiirtoa koskeneen sähköpostin. SFR oli tehnyt virheen ja tiputtanut yhden numeron pois osoitteesta. Vietin sen päälle puoli tuntia asiakaspalvelun kanssa puhelimessa. Sieltä kerrottiin, ettei aktivoitavana (siis väärässä osoitteessa aktivoitavana) olevaa liittymää voida perua ennen kuin se on aktivoitu. Mutta sitten meille lähtetään telefooniputkimies hoitamaan homma kuntoon. "Noin kaksi viikkoa" muuttuu siis "ehkä kolmeksi viikoksi".

Samaan väärään osoitteeseen ovat lähettäneet myös uuden tv-dekooderin. Nyt sitten ollaan utelias sen suhteen, saanko sen jotenkin käsiini vai en...

Oi tätä iloa.

Sähkösopimuksen tekoon meni sentään vain kaksi puhelua ja 15 minuuttia.

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  05/09/2011 @ 15:55

  Kyllä te ootte sitten pohjoisessa, ihan piti Google-kartoista tarkistaa!

  Odotan uuden oranssin pallukan ilmaantumista Analytics-karttoihin, kunhan saatte netin vetämään :)

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  06/09/2011 @ 05:38

  hyvä että pääsitte ehjinä perille. ilmeisesti asutte ihan keskustassa, bulevardi näyttää kivalta, odotan innolla lisää raporttia kaupungista. toivottavasti pääset pian eroon taudista. ja ettei ilmasto jatkossakaan ole liian masentava - tiedän, että te tulette pohjoisesta ettekä ehkä vuosinanne Nizzassa ennättäneet liikaa tottua etelän ilmastoon; kavereistani useammat ovat muuttaneet Pariisin seudulle ja aika nopeasti ovat alkaneet katua ja vaania tilaisuutta muuttaa takaisin etelään…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/09/2011 @ 10:33

  Eiköhän tänne sopeudu, kunhan saa ensin käännettyä aivonsa “sataa kuitenkin usein” -vaihteelle.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  30/09/2011 @ 20:50

  Heh, pelkäsin miten käy irtisanomisen Orangelta. Mutta alas, näinhän se sujui kuin Suomessa ikään. Ensimmäinen ja viimeinen asia mikä sen firman kanssa sujui..

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!