Ehdotuksia ammatinvaihdokseen

Suurimmalla osalla ihmisistä lienee niitä hetkiä, joina kyllästyy töihinsä. Seuraavan kyllästyneisyyden varalle ajattelin koota listan ammateista / työpaikoista joihin uskollinen lukijani voi vaihtaa, jos liiaksi alkaa tympimään.

1) Puutarhurieläintenvuokraaja.

Ehdoton haaveammattini. Mikä voisikaan olla mainiompi tapa elää kuin minieläinten seassa? Ouessantin lampaita, metrin korkuisia minilehmiä, kaiken syöviä kääpiövuohia. Ranskassa eläinten käyttäminen puutarhojen ja metsänpohjien hoitamisessa on yleistynyt viime vuosina hurjasti, ja muutamat ovat tehneet siitä ihan ammatin itselleen.


2) Hautojenkunnossapitäjä.
Tämä ei välttämättä sovi työksi kovin aroille tai puheliaasta seurasta pitäville. Suomessa hautapaikkojen kunnossapidosta taitaa voida sopia seurakunnan kanssa, kyllä sinne jokin kanerva tuodaan. Ranskalaiset haudat ovat aikalailla mahtipontisempia (kuten Simpukan taannoisesta blogikirjoituksesta käy ilmi) joten puhdistamista riittää.

3) Akvaariohuoltaja.
Eräänä aamuna ennen sianpieremää (tai ainakin turhan aikaisin ennen työajan alkua) istuimma työpaikan aulassa kahvia juomassa, ja ainoa joka näytti töitä tekevältä oli aulan akvaariota putsannut ja puunannut miesihminen. Tajusin vasta silloin, että tokihan tällaisten puolijulkisten paikkojen akvaarioiden pitää olla jonkin ulkoisen tahon hoidossa. Olisihan se kiva duuni ihmiselle josta ei sittenkään tullut meribiologia.


4) Junaääni.
"Hyvät matkustajat, tämä on Intercity-juna Helsingistä Kajaaniin och samma på svenska." Jonkunhan asemilla ja junissa kuultavat kuulutuksetkin on tehtävä. Ranskassa on käsittääkseni ollut junaäänenä jo viimeiset 30 vuotta sama henkilö, Simone Hérault, joka tosin on toiminut siinä ohessa myös radiojuontajana. Rouvaa ei voi paeta kuin laivalla, sillä sama ääni seuraa myös esim. Brysselin lentokentälle. Siinä olisi kuuluisuutta kerrakseen.

5) Nimienkeksijä.
Tämä nyt varmaan vaatii jo ihan mainosihmisen koulutuksen, mutta olisi hauskaa keksiä nimiä tuotteille, palveluille ja yrityksille. Siinä sivussa voisi yrittää selittää työkavereilleen, miksi esim. Laho Equipement -koneita ei parane tuoda Suomeen siltään. Myös Pano Boutique aiheuttaa ulkosavolaisessa suunnatonta huvittuneisuutta.


6) Nenä.
Täällä meiltä vähän metsään päin on paljon parfyymiteollisuutta. Grassen kaupunki on siitä kuuluisa, ja saanut jopa rasvaisen nimensä parfyymitehtaiden myötä. Hajusteiden tekijät tarvitsevat hyviä neniä kehittämään ja seuraamaan tuotantoaan. Vaativa ammatti. Hyväpalkkainen toki, mutta kovin monta kertaa talvessa ei parane sairastua nuhaan.

Mikä on uskollisen lukijani huonojen päivien haaveammatti?

 • pennari
  Kommentti Lähettäjä: pennari
  24/02/2011 @ 12:16

  Mun isä (nykyään eläköitynyt opettaja) aina sanoi, että haluaisi olla kesäisin opettaja ja talvisin lossivahti! En ole vielä keksinyt mitään parempaa :)
  Ihana blogi sulla! Löysin tänne vasta viime viikolla, mutta olen kahlannut arkistoa läpi kohtuullisen intensiivisesti :) Suunnitelmissa on nimittäin ranskalaistua ensi syksynä ja tällä hetkellä kaikki sikäläisen arjen pyörittämiseen liittyvä kiinnostaa kovasti. Iso kiitos siis, että olet viitsinyt raportoida asunnon vuokrauksesta, verotuksesta jne.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  24/02/2011 @ 13:16

  Tiesitkös että Grassessa on myyty aikoinaan paljon parfymoituja hanskoja?

  Ja mekin ollaan naurettu tuota laho-putiikkia, sisäänmenemättä :)

 • Emilia
  Kommentti Lähettäjä: Emilia
  24/02/2011 @ 13:37

  Vähänkö repesin Pano-putiikille! Kaikki persialaismattokaupat on kans mun suuri huvituksen aihe, kun niissä lukee ‘perse’… :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/02/2011 @ 14:32

  Pennari,
  Tuosta tuli mieleen yksi työkaveri, joka kertoi olleensa opiskeluaikoinaan (parikymmentä vuotta sitten) muutamana kesä tasoristeyksen yövahtina. Ja kun tieliikennelainsäädännön mukaan yöllä tasoristeykseen tulevan piti soittaa torvea, jotta puomit avattaisiin, suurin osa ajasta meni nukkuessa.

  Ja kiitos kehuista, kiva jos mun horinoista on jollekulle hyötyä.

  Patonki,
  En kyllä tiennyt. Mutta kai se menee samaan sarjaan kuin parfymoitu vessapaperi.

  Emilia,
  tuon ihan unohdin :)

 • Johanna
  Kommentti Lähettäjä: Johanna
  24/02/2011 @ 15:28

  En nyt ollenkaan keksi mitaan loisteliasta ammattia tahan, mutta pakko lisata noihin hauskoihin ulkomaisiin sanoihin (vaikka tama nyt ei firman nimi olekaan) flaaminkielinen “sovituskoppi", se nimittain kulkee nimella paskamer (paino sanassa tosin menee eri tavoin kuin suomalaisittain lausuessa, silla tuossa sanassa on kaksi osaa: “pas” (laittaa ylle) seka “kamer” (huone).
  Tuo kovasti huvitti Belgian alkuaikoinani :)

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  24/02/2011 @ 17:08

  ma antaisin myos nimia, mutta lapsille. olisin toissa mahdollisesti sairaalassa tai sitten ihan vaestorekisterikeskuksessa ja paattaisin mika nimi kenellekin annetaan. vanhemmat voisivat laittaa perusteltuja hakemuksia nimesta, mutta paattaisin kuitenkin lopulta ihan itse.

  tekisin kovasti toita esimerkiksi sen eteen etta nimissa olisi trendit vahemman nakyvilla kuin nykyaan.

  hassut nimet toimii tietysti myos toisin pain: v ei vielakaan lakkaa nauramasta sille etta suomessa on pispala.

 • tintti
  Kommentti Lähettäjä: tintti
  24/02/2011 @ 20:05

  Suomessa on tällä hetkellä ainakin kaikissa junissa se sama kuuluttaja, ja ollut siellä aika kauan.
  http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Kysy-helsinkilaiselta!/Miksi-VR-n-kuulutusaani-on-nainen

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/02/2011 @ 11:12

  Johanna,
  voisinkin nimetä kesämökin huussin paskamereksi.

  Sari,
  Ehheh, Pispala. Eikä :D

  Tintti,
  Siitä vain odottamaan että rouvasihminen jää eläkkeelle.

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  26/02/2011 @ 03:36

  aikoinaan kun asuttiin pieni hetki suomessa tehtiin retki tampereella ja etsittiin sellaista kylttia missa lukisi vain pispala (ja joka olisi sopivan syrjaisessa paikassa) etta v voisi… (no arvaat mita) siina kyltin vieressa ja voisin ottaa siita kuvan.

  ei loytynyt hyvaa kylttia, ehka parempi niin…

  nopealla googletukselle inspiraation antanut kuva loytyi taalta (sivun puolivalista suunnilleen)
  http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?52601-Panneaux-en-fran%E7ais-(sorry-for-other)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/02/2011 @ 12:10

  Mä en tiennytkään että te olette asuneet yhdessä Suomessa :) Noh, jos löydetään Treen reissulla kyltti, otan koordinaatit mukaan

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  26/02/2011 @ 20:31

  joo ei se ollut kuin ehka noin 2kk mika asuttiin suomessa yhdessa, ja sitten v paatti etta ei se halua sinne jaada.

  mutta sillon muuttaessa tarkoitus oli etta se olis jaanyt pidemmaksi aikaa, ainakin muutamaksi vuodeksi.

 • Galderas
  Kommentti Lähettäjä: Galderas
  08/12/2011 @ 15:56

  Hautojenkunnossapitäjä kuulostaa kiehtovalta. Harkintaan!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/12/2011 @ 14:50

  Oivallista!
  Sopiikin sulle mainiosti ;)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!