Kaikkea kummallista, erikoista ja erikokoistakin

Vietimme osan sunnuntai-iltapäiväämme kultturellisti. Kävimme tässä nurkilla sijaitsevassa "museossa" joka avattiin muutama kuukausi takaperin.

Musée de la curiosité et de l'insolite (Kuriositeettien ja kummallisuuksien museo) on pieni yksityiskokoelmiin pohjautuva museo jossa on nimensä mukaisesti kaikkea kummallista. Lähinnä automaatteja. Ensimmäinen osa on viidakkoa, jossa sijaitsee Tarzanin talo. Tarzanin apinoiden ja murisevan tiikerin seurassa voi vaikka viettää syntymäpäivälounasta. Ainakin mielikuvituksellisempaa kuin Mc'Do.


Toisena osana on "Noiduttu salonki", joka on minun mielestäni kaikkein hauskin. Etenkin riivattu kaappi ja pöydällä liikkuvat "spiritismilusikat" olivat suorastaan koomillisia. Ja taustalla soi kummituspiano.Kolmas osa on varsinaista museota, eli sisältää kokoelman eri aikakausilta peräisin olevia automaatteja. Soittavia, heiluvia, mainoksia, soittorasiota... Mukaan mahtuivat mm. nämä tirolilaismuusikot ja vähintäänkin hämmentävä pukuapina.

Sisäänpääsymaksu on pikkuisen kallis museon kokoon nähden, mutta jollainhan yksityisen museon on työntekijöidensä palkat maksettava. Ja lapsille varmasti riittää iloa.

Viimeisen kuvan kuriositeettina koira. Tai noh, koira oli kuokkavieras taannoisilla syntymäpäivilläni, joiden ohessa taka-alalla näkyvä kuriositeetti-minitelevisio sai seuraajan. Älkää peljätkö, uusi on vain lainassa ja kaukana litteästä... taitaa olla yhtä paksu kuin leveäkin. Mutta onpahan uusi meille. Kuokkakoiran osa-aikaomistaja oli poikaystävän kylkiäisenä saanut suuuuuren telkkarin, joten tämä jäi meille "toistaiseksi lainaan".  • Krii
    Kommentti Lähettäjä: Krii
    22/01/2011 @ 18:59

    Kiitos vinkistä, kävimme tänään katsastamassa museon. Hauska oli. Lapsen mielestä kummitushuone oli ensin vähän pelottava, mutta vähän ajan päästä jo kiehtova. Meillä oli oppaana noin kymmenvuotias pikkupoika, joka osasi hyvin roolinsa. Hieman lapsityövoiman makua kuitenkin.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!