Marché de Wazemmes

Hämmästyttävää. Kaksi blogitekstiä peräkkäisinä päivinä. Tässähän jo melkein tukehdutetaan uskolliset lukijat tekstimassan alle. Tai siis eiku...

Joka tapauksessa, minun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa lillelaisesta ilmiöstä. En vain ole saanut aikaiseksi. (Mitäs sanoinkaan edellisessä postauksessa siitä prokrastinoinninsta?)

Meiltä ihan kävelymatkan päässä sijaitsee kaupungin must see -kohde, Wazemmes'n tori. Tai markkinat. Miten nyt Marché de Wazemmes halutaakaan kääntää. Yksi Ranskan suurimmista toreista. Kolmena aamupäivänä viikossa korttelin kauppahallin ympärille ja lähikaduille levittäytyy elämän ja kauppiaiden koko kirjo. Mitä ei Wazemmes'n torilta voi ostaa, sitä ei tarvitse. Oli kyse sitten kukista, vetoketjuista, hedelmistä, kynsilakoista tai sisustustaiteesta.

Paikalle ahtautuu kaupungin koko arabiväestö ja puolet muista. Tungos on siis hämmästyttävä, mutta niin vain mekin olemme tehneet torivierailusta jokasunnuntaisen tradition. Ensin kyynärpäätaktiikalla hedelmäkojuille (halpa hinta ja valikoimat korvaavat mahdollisen ahdistuksen), sitten kahvikupillinen kauppahallin reilunkaupankahvilassa ja lopulta jonottamista grillattujen kanojen myyjän pakeille. Parhaimmillaan markkinahumu on kauniilla säällä, kuten tänään.

Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että valokuvat on otettu, paitsi melko sokkona kännykameralla, myös kahtena eri vuodenaikana. Ei täällä enää tarkene t-paidassa ulkona.


Marché de Wazemmes: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, klo 07-14, metro Gambetta.

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!