Nizzan second hand -vinkki

Kirpputorien ja second hand -kauppojen löytäminen ei ole Ranskassa mikään itsestäänselvyys, etenkään Pariisin ulkopuolella. Emmaükselta löytää joskus satunnaisesti vaatteita, mutta kaupunkien keskustojen second hand -liikkeet ovat harmittavan usein profiloituneet kalliimpien tuotteiden kierrättäjiksi. Minua harvemmin innostaa maksaa 80 euroa käytetystä neuleesta, vaikka se kuinka olisi kolmasosa alkuperäishinnasta.

Niinpä, kun löytää hyvän toisen käden liikkeen, osoite pitää pistää muistiin ja ilosanomaa jakaa muillekin.

Place Garibaldin tuntumassa, vanhan kaupungin ja sataman välimaastossa sijaitseva Frip'n ze City on mielenkiintoinen tuttavuus. Kauppa on melko uusi, asuimme jo Nizzassa kun se avattiin, vajaa vuosi takaperin. Se on kuitenkin näköjään saanut uskollisen asiakaskunnan, sillä muutto suurempiin tiloihin (samalla kadulla) tapahtuu vielä tämän kesän aikana.

Tämänhetkisen liiketilan muutamat hassut neliöt ovat täynnä ihastuttavan retroa tavaraa. Aitoa 60-, 70- ja 80-lukua. Jotain uudempaakin, laukkuja ja lierihattuja. Ja hinnat ovat selkeästi kohtuullisemmat kuin merkkitavaraa kierrättävissä putiikeissa. Oman mausteensa hommaan tuo personnallinen omistaja, nuori miesihminen joka sinuttelee isoa osaa asiakaskunnastaan ja kehuu häpeämättä etenkin naisten päälleen sovittamat vaatteet.


[Kuvat varas.. lainattu putiikin Facebook-sivulta]

Parasta (vai pahinta?) putiikissa on se, että se sijaitsee työmatkani varrella, eli sisällä tulee pistäydyttyä aivan turhan usein.

---
Frip'n ze City, rue Cassini, 06300 Nice

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  27/05/2011 @ 20:14

  multa on ihan jaanyt valista blogien lukeminen matkustelu takia.

  piti vaan tulla sanomaan etta hyvalta kuulostaa putiikki, ja nimikin on niin… ranskalainen :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/05/2011 @ 21:54

  Se ei muuten ole osannut päättää sen nimen kanssa, kun yhdessä kohtaa lukee että “the” ja toisaalla “ze".

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!