Ohi on

En ole pitkällisesti työasioista avautunut blogissani, koska ne eivät ole oikeastaan blogiasioita.

Mutta todettakoon, että 31. päivä toukokuuta vuonna kaksituhattayksitoista ajanlaskumme alun jälkeen on hyvä päivä. Nimittäin oli viimeinen työpäiväni tuossa työpaikassa. Joskus pitää osata lähteä pois.

syksy

Olo on helpottunut, ja samalla outo. Outo, sillä elämäni Nizzassa on rakentunut pitkälti tuon yhden ja saman työpaikan ympärille. Suurin osa täällä tuntemistani ihmisistäkin on jollakin tavoin kyseiseen sairaalaan linkittynyt. Nyt olen kuin tyhjän päällä. Mitäs seuraavaksi, kun huomisaamuna ei tarvitsekaan herätä klo 6.25 ja seistä tiettyyn aikaan tietyllä bussipysäkillä?

Ei sillä, kesälle on luvassa ohjelmaa, tylsyys tuskin pääsee iskemään, ja jos ihan välttämättä haluan, niin turistikaupungista löytyy aina töitä.

Syksyllä on sitten luvassa 45 neliön pakkaaminen pakettiautoon, ja seuraava etappi. Lille tai Strasbourg. Valintaa noiden kahden välillä emme oikeastaan tee ensi sijassa me, vaan pääsykoepäättäjäihmiset. Heinäkuun puolessa välissä. Me vain karsimme Ranskan kaupungeista listalle kaksi sellaista, joissa molemmilla on ihan oikeat mahdollisuudet opiskella ja joissa voisi kuvitella olevan hyvä elää. (Jälkimmäinen kriteeri jätti siis listalta pois Pariisin.)

Rose poudré

Tulevaisuus toivottavasti tuo tullessaan työpaikkoja jotka ovat tätä edellistä helpompia noin niinkuin henkisesti. Mutta se on sanottava, että hämmästyisin, jos vielä joskus löydän työpaikan, joka fyysisesti sijaitsee yhtä upeiden maisemien äärellä.

Hiver à Nice avec de la neige. Talvi Nizzassa ja lunta.

[Kuvat kaikki juuri sieltä.]


 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  31/05/2011 @ 17:41

  mahtavaa!

  siita on niin kauan kun itse olin maailman paskimmassa tyopaikassa etta olinkin jo melkeen unohtanut miten mahtavalta tuntui lahtea vikana paivana, ja vaihtaa (opiskelijalle) lihavahko palkkapussi mielenterveyteen.

 • Emilia
  Kommentti Lähettäjä: Emilia
  31/05/2011 @ 20:12

  Hyvähyvä! Jos et tiedä, mitä kaikella vapaa-ajallasi teet, voit aina tulla meidän raksalle ruokapalkalla autteleen. :D Mut on ilmeisesti huomisesta alkaen rekrytoitu asentamaan kylppäreitä ja sitä sähellystä seuratessa irtoaisi varmaan myös muutama nauru (kuten muinoin elokuvateatterissa - vaihdat vaan pähkinät vessanpönttöön).

  No ei vaiteskaan, nauti lomasta - se tekee hyvää! Kyselen sua kahville täs joku arkipäivä, jos vaan pääsen pakenemaan raksalta. :)

 • Memmu
  Kommentti Lähettäjä: Memmu
  31/05/2011 @ 21:37

  Onnea repäisystä! Oon itekin suunniteluut vähän samanlaista vetoa tässä… Opiskelijaelämä rules!

 • Katya Equis
  Kommentti Lähettäjä: Katya Equis
  31/05/2011 @ 23:39

  Odotan kyllä kuin kuuta nousevaa, että voin vaihtaa duunia ja kirjoittaa sanat “ohi on” omaan blogiin. 3 vuotta ja 4 kuukautta on jo enemmän kuin tarpeeksi, mutta elokuun lomat täytyisi vielä pitää ennen lopareita. Elämä pyörii vähän liikaa tämän toimiston ympärillä ja se hajottaa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/06/2011 @ 10:31

  Kiitos kakille.. hmm.. tuesta :)

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  01/06/2011 @ 12:50

  onnea uudelle elämänvaiheelle! toivottavasti voimme jatkossakin lukea kuulumisisasi ja huomioitasi uudelta kulmalta Ranskan-maata. ja toivottavasti jossain vaiheessa taas tapaamme, ties millä puolella maata pidettävillä bloggarimiiteillä!

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  01/06/2011 @ 13:45

  Oho, todellakin näkymät!

  Flamingojen katselu-kutsu on voimassa, mikäli ehdit tylsistyä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/06/2011 @ 19:21

  Hmm, saatan tullakin, jossain vaiheessa kun/jos tylsyys liiaksi iskii.

 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  05/06/2011 @ 17:29

  Täällä ainakin pidetään kovasti peukkuja Strasin puolesta!!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!