On syöty

Nizzan sataman majatalon tälle erää viimeisen vieraan vierailu alkaa olla lopussa, ja nämä pari päivää on vain syöty.

Käytän siis tilaisuuden hyväkseni esitelläkseni mahdollisille tuleville turisteille kaksi nizzalaista ruokapaikkaa, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä käymislistalle.

La Zucca Magica

Satamassa sijaitseva la Zucca Magica on saanut itsensä jopa The New York Timesin sivuille saakka, ja syystä. Koska en pahemmin turistioppaita selaile, tutustuin ravintolaan kasvissyöjävieraamme ansiosta.

Konsepti on oiva: tarjolla on kasvisruokaa (ei-vegaanista, juustoa riittää) ja yksi ainoa menu, joka tietysti vaihtuu kattauksesta ja päivästä toiseen. Ainakin voi olla varma, että saa tuoretta. Meille tarjottiin kaksi alkuruokaa, pääruoka ja jälkiruoka, sekä lasillinen viiniä seitsemällätoista eurolla. Ensimmäisenä papusalaatti, jota seuralaiseni kovin arvostivat, mutta joka minun mielestäni maistui turhan paljon suolakurkulle ja oliiveille. Ja kuten joskus aiemminkin olen todennut, en ole missään tapauksessa suolakurkkujen ystävä.

Toisena alkuruokana ricotta-juustoa sitruunalla ja sahramilla maustetussa liemessä, ja pääruokana mozzarella-paprikapallo tomaattikastikkeessa. Jälkiruoaksi tarjoiltu marjapiiras amarettojäätelöllä vaikutti sekin paikanpäällä tehdyltä.

Suosittelen: ennakkoluulottomille kasvispainotteisen ruoan ystäville, jotka metsästävät vähintäänkin persoonallisia annoksia. niin, ja suosittelen myös varaamaan pöydän.

En suosittele: pahoista ruoka-aineallergioista kärsiville tai juustoa inhoaville.

René Socca

En tiedä miksen ole tullut kirjoittaneeksi Renésta koskaan aiemmin, mutta nyt otan senkin vahingon takaisin.

René Socca on nizzalainen instituutio, jossa käymättä ei parane lähteä kaupungista pois. Se, mitä tiskiltä tullaan hakemaan, on etenkin socca, kikhernepannukakku, jota parempaa ei Nizzasta taida mistään saada. Siinä sivussa sitten lautaselle tarttuu muitakin paikallisia erikoisuuksia: friteerattuja kesäkurpitsankukintoja, kala-acroja, paistettuja sardiineja tai palanen mangoldista tehtyä makeaa tourte de blettea.

Kevyttä? Ei.
Kallista? Ei myöskään. Noin kymmenellä-kahdellatoista eurolla kaksi henkeä syö vatsansa täyteen. Kikherne on täyttävää, ja ruokamäärän kanssa kannattaa olla varovainen. Kokonaisen annoksen soccaa saa syötyä yksin jos on todella nälkäinen eikä syö muuta.

Suosittelen: noh, melkein kaikille. Kuitenkin, elokuussa lounasaikaan kannattaa varautua puolen tunnin jonottamiseen, tai mennä selkeästi ruoka-aikojen ulkopuolella. Suosittelen myös pyytämään annoksen mukaan tartar-kastiketta.

En suosittele: kärsimättömille.

La Zucca Magica, 4 bis, Quai Papacino, Nice Port

René Socca, rue Miralheti, Vieux Nice

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!