Pieleen mennyt lookki

Suomessa ovat julkaisseet uuden muotiin ja mihin lie lifestyleen keskittyvän New Look -lehden.

Lehteä kirjoittaa muun muassa iso liuta (muoti)bloggaajia. Suosittelisin kustantajalle kuitenkin oikolukijan palkkaamista ennen seuraavan numeron tekemistä, huono kieliasu ei ehkä kannusta ostamaan lehteä, joka kuitenkin normaalihintaisena maksaa seitsemisen euroa... Toisaalta, ei lehdistötiedotekaan ihan oikeaan osunut.
[kuvista kiitos WILDfoxille]

Jostain syystä allekirjoittanutta eivät myöskään innosta kuulemma lehdessä esitellyt karakul-turkit... vai haluaisivatko armaat lukijani pukeutua lampaan sikiöön?

 • Rhia
  Kommentti Lähettäjä: Rhia
  12/04/2011 @ 19:03

  En tiedä miten monta ammattitoimittajaa lehteä on tekemässä, mutta verkkosivuilla on bloggareiden lisäksi mainittu vain päätoimittaja. Yksi mukana olevista bloggaajista kommentoi että lehti kyllä oikoluetaan. No siinä tapauksessa kannattaisi ehkä vaihtaa oikolukijaa jos jo parin lauseen sisällä on useita kirjoitusvirheitä.

  Käsittääkseni kustantajallakaan ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa ja huhun mukaan (korostan että kyseessä vain huhu) ammattitoimittajat karttelevat tätä kustantajaa kuin ruttoa. Tähän on bloggaajien puolelta kommentoitu että “kaikista kustannusalan toimijoista löytyy netistä vastaavia viha-threadeja ja mustamaalausta", mitä kylläkin vahvasti epäilen, joskaan en tutkinut asiaa sen pidemmälle.

  Oli miten oli, omasta mielestäni lehti vaikuttaa aika huonosti tehdyltä, ja tämän pystyin toteamaan jo nopealla vilkaisulla marketin lehtihyllyn ääressä. Tosin enpä minä siihen kohderyhmäänkään taida edes kuulua.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/04/2011 @ 20:10

  Joo, en puuttunut sen kummemmin niihin huhuihin mitä itsekin luin kustantamosta. Kukin googlatkoon itse jos kiinnostaa, en viitsi alkaa levittelemään mahdollista väärää tietoa. Toivottavasti osallistuneet bloggaajat kuitenkin saavat korvauksensa kuten pitää.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  12/04/2011 @ 20:35

  pelkästään uusia suomalaisia lehtiä lukemalla huomaa kyllä, ettei Suomessa pian ole laisinkaan toimittajia - kaikki lehdet on käännetty ulkomaisista…

 • Rhia
  Kommentti Lähettäjä: Rhia
  12/04/2011 @ 21:07

  Kyllä minäkin toivon että lehden tekijäporukka saa korvauksensa kuten kuuluukin. Ja ehkä innostuneisuus korvaa osin ammattitaidon puutteen. Itse he kaiketi saavat päättää lehden sisällöstä ja linjasta. Eihän siinä mitään jos lukijoita riittää.

 • Avelina
  Kommentti Lähettäjä: Avelina
  12/04/2011 @ 21:28

  Itse ostin mielenkiinnosta (ja kun kerran tutustumishintaan sai) kyseisen lehden, ja saman huomasin, että aikas monessa artikkelissa oli kaikenmoisia virheitä pilkuista mainitsemiisi.

  Ymmärrän, että kirjoittajat eivät ole ammattikirjoittajia (vaan bloggaajia), ja sallittakoon huolimattomuusvirheet (niitä sattuu kelle tahansa - vaikka julkisessa levityksessä niitäkin pitäisi olla 0), mutta kyllä kieli- ja kielioppivirheet pitäisi jo itse kirjoittajan eliminoida kunnon kieliasun tarkastuksella tai luetuttamalla teksti muilla. Ihmettelen kuitenkin syvästi, että oikolukijalta on jäänyt näin paljon virheitä huomaamatta. Aika kiireessä on tainnut tarkastella!

  Opintojeni kautta olen ollut aina tekemisissä kirjoittamisen, kielien ja suomen kielen kanssa, ja näistä syistä en pelkästään lue artikkeleita/kirjoja, vaan samalla tsekkaan, miten on kirjoitettu/käännetty, ja onko virheitä. :) Aika rasittavaa ja hidastakin lukemista, mutta näin se vain menee… Onko sulla samanlainen lukemistyyli vai pystytkö syventymään?

  Luulen, että itsellä jää kyllä seuraavat lehdet tilaamatta/ostamatta, sillä kielivirheet eivät kuulu lehtiin, ja niiden toistuva löytäminen ärsyttää kovasti. Ei anna kovin laadukasta kuvaa. Ja sisällöllisestikin lehti oli mielestäni aika kehno ja joidenkin kirjoittajien osalta tuntui, etteivät olleet kovin paljoa juttuunsa panostaneet, vaan heittäneet sitä sun tätä. Mutta tämähän on vain oma mielipiteeni.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/04/2011 @ 21:48

  Monesti kyllä kirjoitusvirheet hyppivät silmille, etenkin jos ovat kovin tökeröjä. Ainahan sitä joku painovirhepaholainen jää tekstiin, mutta jos niitä on kolme joka sivulla, niin rupeaa epäilyttämään kustannustoimituksen ammattitaito.

  Mutta kyllä mä yleensä pystyn syventymään, jos ei ihan luokatonta tekstiä ole.

 • Elegia
  Kommentti Lähettäjä: Elegia
  13/04/2011 @ 10:36

  Tällaiselle lehdelle varmaan löytyy lukijakuntansa: onhan muotiblogit hyvin suosittuja. Sinänsä lehden idea on hyvä, mutta mutta… (ne kuuluisat mutat ja kolme pistettä)

  Olenkohan liian idealistinen, kun ajattelen, että tällainen lehti voisi olla omiaan opettamaan ja kannustamaan myös oikeakielisyyteen. Monethan ottavat mallia lehtien teksteistä ja niiden kautta myös opitaan ilmaisuja ja ainakin minun nuoruudessani myös kieltä.

  Näkisin, että kaikenlainen lukeminen on olennainen osa kielenhuoltoa. Aika surullista, että tällainen lehti toimii mallina ja esikuvana ja suorastaan ”opettaa” kirjoittamaan kielellisesti tökeröä ja kieliopillisesti suorastaan kelvotonta tekstiä.

  Luulisi näiltä toimittajiksi itseään kutsuvilta sen verran löytyvän itsekritiikkiä, että vaivautuisivat ottamaan selvää, miten sanat kirjoitetaan ja tarkistamaan huolella tekstinsä. Oikolukijankin tosiaan pistäisin vaihtoon ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/04/2011 @ 12:41

  Toisaalta luin, että jopa se muotiblogien kohderyhmä ei ole erityisen innostunut lehdestä. Miksi maksaa 7 euroa siitä, mitä on tarjolla ilmaiseksikin, kirjoitusvirheiden kanssa.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  13/04/2011 @ 14:38

  Seurasinkin jo tätä juttua muuallakin blogistaniassa. Jäi mietityttään tosiaan, jos saman löytää blogeista ilmaiseksi niin miksi ostaa lehti.. paitsi peruskoulun kielitestinä hyvä. Tosin olen jäävi sanomaan, kun en ole nähnyt koko lehteä. Mutta bandariini jäi tästä mieleen.. hyvä smoothie :D

 • Salla
  Kommentti Lähettäjä: Salla
  13/04/2011 @ 14:50

  Onpa epäMIELLYYTTÄVÄÄ tekstiä…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/04/2011 @ 22:34

  Epämiellyyttäviä ja erinlaisia bandariineja ja nuuhkioita.

  (Nuuhkio muuten kuulostaa ihan joltain pohjanmaalaiselta kylältä.)

 • Empi
  Kommentti Lähettäjä: Empi
  14/04/2011 @ 20:41

  Minuakin ihmetyttää että kuka maksaa lehdestä 7 euroa jos saman tosiaan saa netistä ilmaiseksi?
  Muutenkin aika yllättävä käänne siirtää interetin aarteet lehdeksi kun nykyään suunta on yleensä päinvastainen, paperisesta sähköiseksi. Haiskahtaa yritykseltä saada mahdollisimman paljon tuottoa mahdollisimman vähällä työllä.

 • Tiina
  Kommentti Lähettäjä: Tiina
  20/04/2011 @ 08:54

  Koko lehti oli kyllä harvinaisen huonosti kasaan kyhätty, kirjoitin aiheesta itsekin. Huvittavaa, että oman koulun opiskelijat tekevät VAPAA-AJALLAAN, pienillä resursseilla parempaa jälkeä omakustannelehdessään.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/04/2011 @ 17:18

  Jep, kävin lukaisemassa jo sen sunkin juttusi.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!