Postia minulle

Hei siis, ihan oikeasti nyt. Ovatko armaat lukijani saaneet kyselyihinsä ranskalaisesta postitoimistosta tai postin palvelunumerosta koskaan mitään muuta vastausta kuin "Ei onnistu" tai "Emmätiedä"..? Ärrrmh, huono palvelu saa aurinkoisenkin illan hetkeksi pilalle. Odotetaan sitten postipakettia perjantaihin, kun meitin lähiposti sulkeutuu klo 17:30 ja minun bussini työpaikalta kotiapäin lähtee klo 17:26. Jotenkin aikataulumme eivät oikein natsaa. Kaupungin posteista muutama muu on kyllä auki puoli seitsemään, muttei tietenkään minun tuurillani tuo lähin.

Emmätiedä -tilanne taas tuli vastaan kun koetimme selvittää, missä oli jo pari viikkoa matkalla viihtynyt kirjattu kirje. Sen seuraamiskoodi kun ilmoitti, jotta "lähetyksestä ei ole tietoja". Puhelinpalvelusta vastattiin, että "ei me voida tietää missä se on, ennen kuin seurantaan tulee jotakin". Tuota..??
(Tuli se sitten lopulta perille, pitkäaikaisen seikkailun jälkeen.)

Saapumislappuihin posteljooni kirjoittaa aina ei-jakamisen syyn. Meidän lapuissamme lukee kerrasta toiseen samat kaksi syytä: "ei paikalla" ja "normalisoitu postilaatikko puuttuu". Jälkimmäiseen tulisi muutos heti, jos minä saisin asiasta päättää, mutta kun en kerrostaloasukkina saa. Nyt menee melkein vidduilun puolelle. Normalisoitu postilaatikko on siis tämän näköinen kapistus, joka on tarpeeksi iso syödäkseen paketin ja jonka etuluukun saa posteljoonin avaimilla kokonaan auki. Parempi on nykytilanne kuitenkin kuin se edellinen.


Olenpahan oppinut Ranskanvuosieni aikana kolme asiaa:
1) Lähetä kirjattuna kaikki vähänkään olennaisempi tai jonka perillemenolla on väliä.
2) Jos asian perillemenolla on kiire ja väliä, vie itse.
3) Jos harrastat postipakettien tai kirjattujen kirjeiden vastaanottamista, varaudu nukkumisen sijaan jonottamaan lauantaiaamuna postitoimistossa. Siellä ovat silloin kaikki ne muutkin, jotka työskentelevät yhdeksästä viiteen.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  12/04/2011 @ 01:42

  Jup, ja meiltä lähtevä posti Suomeen kulkee sitä kautta. Ollaan kaksinkertaisessa pulassa (lähetin ison kirjekuoren 2 kk sitten eikä oo vieläkän mennyt perille).

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  12/04/2011 @ 14:26

  Postitoimistossa saa jonottaa aivan joka kerta, päivällä taikka kellonajalla ei väliä.

  Meillä taitaa olla standardi laatikko. Ainakin posteljooni sen sujuvasti avaa. Ja jos paketti ei sovi, tulee ovelle saakka :)

  ps. onko tietoa laktoosittomasta maidosta?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/04/2011 @ 17:14

  “Ja jos paketti ei sovi, tulee ovelle saakka :)”

  Tulishan se, mutta kun ei meillä ole ketään kotona päivällä…

  Vähälaktoosista (siis kai ns. hyla-) maitoa on ainakin Lactelilla nimellä Matin Léger. Muista, tai ihan kokonaan laktoosittomista en tiedä kun en itse tarvitse.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  13/04/2011 @ 13:26

  Ei meilläkään aina kotona olla :) Olen minäkin joutunut pakettia hakemaan, varsinkin dhl:n palvelu on aika hankalaa…
  Kiitos maitotiedosta. Minä en tarvitse, siksi ei ole tullut otettua asiasta selvää, mutta tuleva vieras tarvitsisi.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  16/04/2011 @ 14:00

  Et arvaa, kävin tutkimassa maitohyllyä (yleensä otan maidon luomutiskistä, joten tavan hyllyyn ei ole ollut tarvetta) ja siellä nökötti laktoositon VALIOn maito.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/04/2011 @ 14:51

  Valion O_o
  Mitenkähän ne on apajille päässeet??

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!