Ruokatunnustuksia

Sirokko kirjoitti 7 asiaa -haasteeseen ruokakokemuksistaan. Ja antoi idean myös ulkosavolaisiin ruokapähkäilyihin. Oma napa täydessä vatsassa, vai miten se menikään.

- Epäterveellisiin heikkouksiini kuuluu toki proosallisesti suklaa, mutta myös kaikenlainen peruna. Etenkin rasvainen ja suolainen. Mutta myös ihan porkkanoiden kanssa melkein muhennokseksi keitetty perunalisäke on oivaa. Tai lohiperunat, joita on pakko saada kotona käydessä.

- Meren- ja järveneläviä syön hyvin monenlaisia. Olen tullut siihen tulokseen, että usein on parempi vain syödä, eikä miettiä sitä, miten ruma otus on mahtanut olla. Katkaravuista olen etenkin tykännyt aina, jo ihan pienenä sinttinä kakkarapuu kuului lempiruokiin. Oikeastaan vain silli ja anjovis eivät uppoa (vatsaani). Tai siis, olen huomannut anjoviksenkin menevän, sushissa. Toissapäivänä muuten tein ensimmäistä kertaa eläissäni makrillia ruoaksi ja se oli vielä maukastakin.


- Söin ensi kertaa sushia vasta vajaa pari vuotta takaperin, mutta jäin kerralla koukkuun. Nurkillamme on mainio japanilaisravintola, jonka palveluja tulee säännöllisesti käytettyä. Ihan läheltä saa muutakin raakaa kalaa, nimittäin ihkaoikeaa ruotsalaista graavilohta.

- Pidän myös oikeastaan kaikista sisäelimistä. Maksasta, munuaisista, veriletuista, kielestä... Mykykeitto on oivallista, vaikken olekaan sitä saanut varmaan kymmeneen vuoteen.

- Välttelylistan kärjessä sen sijaan on suolakurkku. Ja oikeastaan kaikki etikkasäilykkeet. Monia asioita olen oppinut vuosien varrella syömään, aina juustosta paprikaan ja curryyn joihin kehitin kammon ala-asteen kanakastikkeiden myötä. Mutta etikkasäilykkeet eivät uppoa.

- En ole myöskään majoneesin tai sinapin ystävä. Etenkään majoneesin. Salaatinkastikkeet viinietikkaisina minulle, kiitos.

- Olen allerginen useille tuoreille hedelmille, kypsytettynä tai kuivattuna ne kuitenkin sopivat. Sarjaan kuuluu kaikki mikä muistuttaa omenaa, päärynää, luumua, persikkaa, aprikoosia tai porkkanaa. Tai kirsikkaa. Tai viikunaa. Tai satunnaisesti hernettä. Eli kesällä syön marjoja, melonia ja tomaatteja, talvella sitrushedelmiä ja banaaneja. Etenkin omena olisi oiva hetelmä, mutta kun ei voi niin ei voi...


- Minun pitäisi asua Belgiassa. Rasvaista perunaa, hyvää olutta, simpukoita, suklaata. Mitä sitä muuta ihminen tarvitsee?

 • Elisabeth
  Kommentti Lähettäjä: Elisabeth
  19/02/2011 @ 10:55

  Heh, tää on hauska. Pitäisköhän itsekin. Belgia vois olla aika jees :)

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  19/02/2011 @ 14:15

  Tytär on muuten kehittänyt samanlaisen hedelmäallergian Suomessa asuessaan, ennen ei ollut kun sai syötävät puusta suoraan napsia.
  Terveellinen loppukateetti :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  19/02/2011 @ 17:50

  se on kai ristikkäisallergia koivun siitepölyallergian kanssa.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  20/02/2011 @ 12:11

  Niin, ehkä. Toisaalta molemmat lapseni ovat erittäin allergisia esim. kiwille, mutta jostain kumman syystä eivät ollenkaan chileläiselle kiwille. Syytä ei tiedetä..

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  24/02/2011 @ 13:08

  Mahtaako tuoretta ruotsalaista kalaa saada Iillä alkavasta jättiläishuonekalukaupasta? Tai, tiedän että saa, mutta sitäkö tarkoitat?

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!