Seikkailijasankari

Oli kivaa viikonloppuna kaukaa Tampereelta tulleen vieraan kera.

Jopa niin kivaa ja aurinkoista, että rannalla makaamisen ja syömisen ohessa otin tasan yhden valokuvan. Ja senkin ruoasta. Siinä oli paaaljon juustoa ja jonniinverran vihanneksia. Ei muuten syöty hyvin pahoja asioita tänä viikonloppuna, ja ulkosavolaiselle herkuttelu sen kun jatkuu: pakastimessa on ruisleipää.

Viikonlopun harmillisempi osuus oli herääminen lauantaiaamuna klo. 7 ja suuntaaminen hammaslääkärin pakeille. Irroitti kaksi paikkaa kahden hampaan välistä, ja totesi pienen kivun johtuvan toisen alle piiloutuneesta uudesta karieksesta. Joka oli niin lähellä hermoa, ettei sitä paikattu saman tien, vaan piti malttaa tänne maanantaihin.

Mikä sitten aiheuttikin mielenkiitoisen logistisen ongelman. Työpaikkani on metsässä. Hammaslääkärini on linnuntietä työpaikaltani noin kilometrin päässä. Bussilla menee tunti.

Tuijotin aikani Google mapsin satelliittikuvaa ja näkymää työpaikan parkkihallista, ja tulin siihen tulokseen, että "tosta kohti vois ehkä oikaista jalan". Mitä en nähnyt, oli se, että ensimmäiset sata metriä ennen tielle pääsyä on silkkaa pöpelikköä, ohdakkeita, miehen mittaista heinää ja pystysuora pudotus. Siinä sitten hengitettiin syvään, todettiin että farkut ja tennarit olivat ihan hyvä valita asuksi, ja että kyllä mä sen verran olen suunnistanut etten yhtä pöpelikköä pelkää.

Tulin takaisinkin samaa kautta, tosin tehden rinteen juurella hieman toimivamman reitinvalinnan. Ja hikoilin kuin pieni eläin.

Tunsi itsensä ihan seikkailijaksi, mutta taitaa jäädä viimeiseksi kerraksi, ainakin tuolla rinteellä.

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  09/05/2011 @ 21:34

  Kyllä me suomalaiset menemme vaikka läpi tiheän pöpelikön.

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  09/05/2011 @ 21:46

  Hammaslääkärillä käynnin kurjuuden voi tietysti maksimoida noinkin. Onneksi sait sentään hampaat nyt kuntoon.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  10/05/2011 @ 16:56

  Kunnossa on, ja toivottavasti pysyvätkin. On niin hankalassa paikkaa tuo… paikka.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!