Stras vol. 2011

Olen ollut lomalla. Siksi hiljaiselo.

Itseasiassa olen vieläkin lomalla, jos tarkkoja ollaan, mutta nyt tämä alkaa olla jo loppupuolella. Mutta pysytäänpäs kuitenkin kivoissa asioissa. Pääosa lomasta on kulunut Strasbourgissa. Jatkuvaa tihkusadetta, ei lehtiä puissa (ja täällä puissa on klementiineja, lieneekö sama maa?), mutta kuitenkin ihan kodilta tuntuva kaupunki ja ihan parasta seuraa.

Suurin osa ajasta meni syöden ja juoden. Kaikkea mahdollista hyvää ja paikallista joka ei sovi kasvissyöjälle tai laihduttajalle. Tässä kuvassa Choucroute granie, alias hapankaalia kaikella mahdollisella. Annos on kahdelle, mutta minä ja Olli emme todellakaan saaneet sitä syötyä loppuun.

Leikin myös turistia, ja tein jotain ensimmäistä kertaa. Kävin nimittäin Katedraalissa sisällä. Kohtuullisen lahjakasta asua kaupungissa puolitoista vuotta, eikä koskaan vierailla sen tärkeimmässä turistikohteessa. Mutta nyt on tehty. Se on sisältäkin iso ja kaunis, muttei niin upea kuin ulkoa. Se on aina yhtä häkellyttävä, vielä N:lläkin näkemiskerralla. Tosin kuvien ottaminen tihkusateessa on aina vähän haasteellista. Ne kummat läntit kuvissa ovat siis vettä.
Katedraalin vieressä sijaitseva Maison Kammerzell on yksi kaupungin vanhimmista ravintoloista. On seissyt tuossa vuodesta 1427 lähtien. Mistä muuten tuli mieleeni, että luin paluumatkalla DNA:sta uutisen, joka tuonee loppukuusta kaikki nuoreet (ja vanhemmatkin) uteliaat naiset Katedraalin kulmille. Kuulemma kuvaavat 24. päivä alkaen jatko-osaa Sherlock Holmes -elokuvaan aukiolla.


Kaiken kaikkiaan mainio reissu vaikka olisikin pitänyt ottaa kumisaappaat mukaan...

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!