Tapaus Renault Rocambolesque

Muistattehan taannoisen Picasso-tapauksen? En tiedä mihin johtopäätökseen siinäkin päädyttiin, jos vielä mihinkään. Onneksi ihmisellä on muutakin seurattavaa. Tämän hetken puheenaiheena oleva tapaus on puheenaiheena, sillä se koskettaa vähän tärkeämpiä tahoja kuin satunnaiset eläkeläiset.

Muutama viikko takaperin uutisoitiin, että Renault epäilee kolmea johtoportaan jäsentään teollisuusvakoilusta, tietojen antamisesta ulkopuoliselle taholle, ehkä Kiinaan. Ei siinä mitään, kerrotaan, että kyseisten cadrejen palkat on jäädytetty ja asiaa tutkitaan. Teollisuusvakoilu ei ole mikään kevyesti otettava asia autonvalmistajien keskuudessa.

Näiden uutisten jälkeen homma muuttuu melkein oudoksi:

1) Siinä missä Renault halusi erottaa syytetyt kaikessa hiljaisuudessa, yksi heistä päätti pitää kovaa ääntä työntekijöiden silmien alla, ja juttu päätyi lehtien sivulle.
2) Selviää, että Renault on tutkinut juttua jo kuukausitolkulla yksityisen etsivän avulla, ennen kuin on tuonut mukaan valtion vastavakoilun ihmisiä.
3) Edellämainittujen tutkimusten aikana yhdelle syytetyistä työntekijöistä selvisi, että hänellä on pankkitili Sveitsissä. Mies kuljetettiin Renault'n turvallisuushenkilökunnan toimesta Sveitsiin, josta mitään pankkitiliä ei löytynytkään. Pankkitilin olemassaolo paljastui "ulkomaisista lähteistä".
4) Koska kiinalaisia syytetään tietojen ostamisesta, Peking hengittää nyt vuorostaan Renault'n niskaan, sanoen, että kaikki syytökset ovat "vailla pohjaa, vastuuttomia eikä niitä voi hyväksyä".
5) Nimetön kirje, jonka perusteella cadreja ruvettiin tutkimaan, olisi sisältänyt neljännenkin nimen. Jostain syystä tätä neljättä henkilöä ei ole tuotu myöhemmin esiin.

Tämähän on kuin parhaastakin jamesbondista.Ja kaiken keskipisteessä on viaton neiti nimeltä Zoé.


Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!