Verkkoseniorit

Lehden mukaan ovat nyt ihan tutkineet asiaa.

Ranskan teollisuusministeriön tekemä tutkimus osoittaa, että nämä uudet taulutietokoneet, iPadit ja kumppanit, ovat senioreille huomattavasti helpompia opittavia kuin perinteiset tietokoneet. Seniorikäyttäjät arvostavat ominaisuuksia, jotka nuoremmat kokevat rajoittaviksi: liitäntöjen vähäisyys tarkoittaa vähemmän hankalia johtoja, yksinkertaisuus helpottaa käyttöä kun ohjelmaan pääsee ihan vain kuvaketta napsauttamalla.

Taulutietokoneessa seniorit arvostavat myös ergonomiaa: näytön voi siirtää kulmaan josta sen näkee hyvin moniteholaseillakin, ja ottaa mukaan vaikka sänkyyn kun ei millään nukuta. Itseasiassa tutkijat huomasivat saavansa ison osan tutkimukseen osallistuneiden sähköposteista keskellä yötä.


Walesilaisella Lillian Lowella, 103-vee, on profiili Facebookissa.

Saman jutun ohessa kerrottiin myös, kuinka alunperin huomattavasti nuoremmille tarkoitettu Facebook kasvattaa koko ajan suosiotaan senioriväestön keskuudessa. 6,5 prosentilla yli 65-vuotiaista ranskalaisista oli Facebook-tili vuonna 2010. Määrä lähes kaksinkertaistui edellisvuoteen nähden. Facebook mahdollistaa paitsi perheen ja lastenlasten toilailujen seuraamisen, myös ystävyyssuhteiden ja kontaktien ylläpidon ja uusien luonnin tilanteessa, jossa fyysinen siirtyminen paikasta toiseen käy iän myötä yhä hankalammaksi.

- - -

Ei-vielä-seniorilla ulkosavolaisella ei ole taulutietokonetta. Niin ollen blogi hiljenee muutamaksi päiväksi, kun suuntaan Pariisiin pitkäksi viikonlopuksi. Palatkaamme siis asiaan ensi viikolla, mukavaa viikonloppua kaikille uskollisille lukijoille!

 • Simpukka
  Kommentti Lähettäjä: Simpukka
  17/03/2011 @ 11:40

  Ottaisikohan Lillian minut kaveriksi, jos Facebookiin liittyisin :).
  Mukavaa Pariisin viikonloppua!

 • Johanna
  Kommentti Lähettäjä: Johanna
  17/03/2011 @ 14:07

  Onpas nuorekas 103-vuotias! Sita se FB teettaa. Right.

  Kivaa Pariisia!

 • Steph
  Kommentti Lähettäjä: Steph
  17/03/2011 @ 16:52

  Aaaw! Ei kyllä omat vanhemmat ole vielä innostuneet iPadeista jne. Siinä olisikin hyvä lahjaidea kesämökille :)

  Mukavaa Pariisinreissua! Ja hyvää StPattyä New Yorkista!

  Steph

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/03/2011 @ 22:09

  Huii, tietokone kesämökillä. Olisi jotenkin… pelottavaa. Meillä ei ole edes sähköjä.

  Hyvää St. Patrickia sinnekin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!