Viikon varrelta ja elinluovutuksista

Olen viime viikolla oivasti toteuttanut Hipster-Kisulin elämänohjeita. Se näkyy blogihiljaisuudessakin.

Mikä tarkoittaa, että en ole siivonnut (eiku meillä on vain vähän sotkuista mutta ehkä kuitenkin pitäisi joskus, jotta Strasbourgista palatessa ilkeäisi ottaa vieraita vastaan).

En ole myöskään vaivautunut käymään kaupassa, vaan tyhjentänyt pakastinta. Sieltä löytyy jännittäviä asioita. Tänään voisi olla makrillin vuoro.

Huomenna pitäisi kuitenkin käydä Cannes'issa asti näyttäytymässä työnvälitysfirmassa. Vuokratyöfirmoilta voi saada joskus jotain duunia, mutta hakemisen ja firmojen ahdistelun hyötysuhde ei kuitenkaan ole kummoinenkaan. Siinä sivussa olen myös väistellyt turisteja. Siis ihan oikeasti, nyt alan ymmärtää miksi turistit eivät aina miellytä paikallisia. Nehän vievät poikkeuksetta koko jalkakäytävän leveyden! Ilmainen vinkki: ymmärrän että ihastelu ja hoohailu on kivaa, mutta päästä nyt piruvie ohi edes ne ihmiset, jotka ovat kyseisen kirkon / restaurantin / patsaan / maiseman nähneet jo 174 kertaa.

Lisäksi olen ihastellut ihmisten luovuutta vakavienkin asioiden kohdalla. Erään kaverin kaveri on jokseenkin tukehtumassa. Siis käytännössä keuhkosiirtojonossa hankalaksi edenneen kystisen fibroosin takia. Koska kyseiselle naisihmiselle ei kuulemma sääliminen sovi, Céline päätti toimia toisin kerätäkseen huomiota elinluovutusten tärkeydelle. Video on valitettavasti vain ranskaksi, mutta laulun nimi kääntyy lähinnä "saada vain yksi keuhko sinulta".


Avoir un seul poumon de toi (ukulélé et... par celinextenso

Ranskassa muuten omaiset voivat estää elinluovutuksen, vaikka edesmenneen tahto olisikin ollut tiedossa, ja luovutuskortti olemassa. Jopa yksi kolmesta mahdollisesta luovutuksesta ei toteudu juuri sen takia. Totesinkin Célinelle taannoin, että (vaikka mieluiten en kuolekaan ennenaikaisesti, niin) jos joku omaisistani uskaltaa vastustaa minun tahtoani luopua elimistäni, palaan takuuvarmasti kummittelemaan hänelle joka yö.

Muoks: Tweetez-le! Hashtag #poumon.

 • Celinextenso
  Kommentti Lähettäjä: Celinextenso
  20/06/2011 @ 15:34

  Ouch, j’ai réussi à trouver le lien “commenter” :-) Google traduction a beaucoup de mal à m’expliquer ce que tu as écrit (je suis perplexe par exemple sur “Aujourd’hui pourrait être le tournant du maquereau.") mais je crois en avoir saisi l’essentiel, merci de relayer ! :-)
  On se demande en ce moment si on ne ferait pas une version sous titrée en anglais ça t’intéresse ? Ou bien t’en veux aussi une en finnois ? :-D
  Bisous !

  (et là, question cruciale, je clique sur Matkaan ou Esikatselu ? ^^)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  20/06/2011 @ 19:20

  T’as pas tout à fais tort!
  Aujourd’hui, c’est effectivement le tour au marqueraux (je vide mon congélo comme jsuis trop paresseuse pour aller faire les courses).

  Une version sous-titrée pourrait en effet d’être pas mal. Même si j’ai des lecteurs qui comprennent français, je crois que la plupart loupe la moitie du vidéo…

  Bisous, et prend soin de tes #poumons.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!