20 sekuntia

Ja vieläkin sataa.

Kaikki uskolliset lukijani halusivat tietää tämän hyvin olennaisen seikan, joka ei ole muuttunut mihinkään viimeisen kuukauden aikana. Sääkartta sanoo, jotta "puolipilvistä". Voisin viedä tietokoneen parvekkeelle ja käskeä: "katso!"

Mutta varsinaisesti piti todeta, että tässä eräänä iltapäivänä töistä palatessani juoksin bussia kiinni. Vilkaisin aseman näytöstä, jotta "jaa, seuraava menee minuutin päästä". Just hyvä. Metro on nopeampi, mutta metrolta pitää vielä kävellä, kun linjuriauto pysähtyy suoraan kotioven edessä.
Ulos astuessani huomasin, että bussi lähenikin jo uhkaavasti reilun sadan metrin päässä sijaitsevaa pysäkkiä kohden.

Pinkaisin juoksuun. Olkalaukku... noh, olalla ja lounaslaatikon ahminut käsilaukku kädessä. Pingoin asema-aukion läpi, kiitin onneani siitä että jalankulkijavalot olivat vihreät. Tunsin, kuinka ohikulkijat vilkuilivat minua kasvoillaan aavistuksen verran säälivä "sillä taitaa olla kiire" -ilme.

Puolessavälissä aloin hyytyä. Pujottelin ihmisten välistä ja väistin lastenrattaita. Vältin viime tingassa puolen metrin mittaisen ihmisentaimen, enkä jäänyt arvailemaan, kuinka pahasti äiti minua katsoi.

Ihmiset olivat valuneet pysäkiltä bussiin sisään. Ovet sulkeutuivat. Minä arvioin mahdollisuuksiani, ja kun linjuriauto ei liikahtanut mihinkään, loikkasin betoniporsaan yli ja koputin sivuoveen. Helpotuksekseni se aukeni. Vastasin kuskin tervehdykseen hengästyneen 'njourhhh -äännähdyksen ja vaivuin istumaan etupenkille. Tunsin oikean takareiteni olevan jokseenkin jumissa ja hengityksen tasaantumiseen meni vielä tovi.

Mielessäni pyöri kaksi olennaista kysymystä:
1. Pitäisikö minun harrastaa enemmän liikuntaa?
2. Voiko kahdestakymmenestä sekunnista kirjoittaa kokonaisen blogipostauksen?

Toiseen näistä saitte juuri vastauksen.

 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  08/05/2012 @ 21:57

  Olen tässä blogimaailmaa kahlatessani todennut, että:
  1) Taitava kirjoittaja osaa muokata aiheesta kuin aiheesta kiinnostavan postauksen. Vaikka sitten 20 sekunnin juoksupyrähdyksestä.
  2) Joku muu sitten ei onnistu työstämään mielenkiintoista postausta, vaikka aiheena olisi maailmanympärimatka tms. potentiaalisesti Erittäin Kiinnostavaa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/05/2012 @ 12:43

  Itseasiassa matkoista kirjoittaminen on mun mielestä jotenkin hirvittävän hankalaa. Tapahtuu niin paljon, ettei tiedä miten sen kaiken saisi mahtumaan yhteen, tai kahteenkaan postaukseen.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  10/05/2012 @ 00:42

  Ja tuo kaikki vei vain 20 sekunttia, huippua! Bussikuski varmaan tarkoituksella jäi odottamaan jaksatko loppuun asti.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  10/05/2012 @ 09:02

  Kieltämättä kuski-ihminen katsoi minua vähän semmoisella säälinsekaisella ilmeellä.

 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  10/05/2012 @ 10:05

  Totta tuo, että mitä suurempi juttu, sen vaikeampi pitää langat käsissä. Mutta pointtinani olikin, että taitava kirjoittaja saa aiheesta kuin aiheesta kiinnostavan, heikompi sitten saattaa onnistua pilaamaan hyvänkin aiheen. Ja noita molempia (hyviä ja huonoja juttuja) voi tietysti osua inspiraation mukaan samallekin kirjoittajalle. :) Ja siihen päälle tietysti makuasiat: kaikki eivät koskaan tykkään, mutta joku yleensä tykkää aina. t: Riina analyytillisenä

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  11/05/2012 @ 18:57

  Enemmän vai parempaa?

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  11/05/2012 @ 19:45

  Sinut on haastettu!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/05/2012 @ 17:12

  Joku,
  Enemmän, ehdottomasti enemmän.

  Arkitehti,
  käynpäs vilkaisemassa…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!