Arvoitus

Mikä maa, mikä valuutta?

Braderie oli ja meni. Ajattelin koostaa tänne ihan kunnon kuvakavalkadin, mutta väsymys, saamattomuus ja kouluhommien valmistelut menivät edelle. Vuoden viimeiset kouluhommatkin tulivat tehtyä. Ei se esittely ihan parhaimmasta mahdollisesta päästä ollut, mutta eipä tuo liene kuolemanvakavaa.

Pääasia, että olen ihan oikeasti lomalla, miltei pari viikkoa. Harvoja kausia on ollut, jolloin olisin ollut näin paljon loman tarpeessa. Sellaisen loman, jossa ei kulje tausta-ajatuksena “pitäisi tehdä sitä tai tätä tai ainakin lukea tenttiin”. En siis aio puoleentoista viikkoon tuhlata ajatustakaan oikean elämän velvoitteille.

Tänään on seitsemäs päivä. Minulle tulee täyteen seitsemän vuotta Ranskassa. On se hujahtanut. Tuossa ajassa lapset (tai ainakin nuorisohenkilöt) kasvavat aikuisiksi.

Vietän merkkipäivää maassa, jossa pellot ovat jo keltaisia, kaupan myyjät eivät teitittele minua kuin korkeintaan vahingossa ja syyskuu tarkoittaa syksyä. +9°C ja vaakatason sade pahimman kuuron ajan. Parin tunnin lento, lämpötila tippuu 13 astetta lähtötilanteesta. Pikajuna Turusta Tampereelle on täynnä risteilyltä palaavia. Keskimääräistä hilpeämpi tunnelma, vanhan ja uudemman viinan haju.

Noh. Loppuun nyt kuitenkin vielä pari kuvaa sieltä braderiesta. Oli sakkia. Reilut kaksi miljoonaa kävijää viikonlopun aikana. Ne, jotka kuvittelevat, etteivät sivistyneet keski-eurooppalaiset juo humalahakuisesti, ovat tervetulleita katselemaan meininkiä bradrie-lauantai-iltana. Mutta ehkä hämmästyttävintä oli kuitenkin kalusto, jolla kadut siivottiin sunnuntaiyönä. Kaikkea muuta kuin hiljaista, mutta ehdottomasti tehokasta.

braderie de Lille 2012
braderie de Lille 2012
braderie de Lille 2012
braderie de Lille 2012
braderie de Lille 2012


Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!