Centquatre

Sarinkin mainitsemasta Paris 100% insolite -opuksesta löytyi eräs erikoisemmansorttinen kohde, jota uskaltaa lämpimästi suositella, etenkin lapsiperheille sateisena päivänä.

19. kaupunkipiiri ei ole erityisen eksoottista aluetta betonikerrostaloineen. Mutta sinne, vanhaan SNCF:n halliin, on kunnostettu Pariisin kaupungin kulttuurikeskus Centquatre (sataneljä).

Centquatre ei ole oikeastaan ei oikeastaan ole mikään keskus, sellaisena kuin sana yleensä käsitetään, vaan ennemminkin jaettu elintila. Suuren aulan lasikaton alle on viritetty kansituoleja, baarissa voi ottaa lasillisen tai sitten vain istua ja ihmetellä aulassa ja tarkoitusta varten viritellyissä pilttuissa treenaavia tanssijoita. Joku konserttisali sieltä taitaa löytyä myös, sekä lapsiparkki, jos käytäviä pitkin juokseminen ja "seinillä" kiipeileminen ei riitä energian purkamiseen.

Miroir mon beau miroir

Niin, ja sitten siellä on tietenkin Emmaüksen putiikki. Se on aika ahdas ja hinnoissa tuntuu olevan pieni Pariisilisä, mutta siellä kannattaa käydä jo ihan sovituskopin takia. En ole aikoihin nähnyt yhtä sympaattista sovituskoppia. Tilava, pinkki ja kimaltava. Vaikka ei tietty suoranaisesti tarvitse pelätä, että sieltä olisi yhtäkään kelvollista kuvaa saanut mun kännykän hämäräkuvauskyvyillä.

sovituskoppi Emmaüs

Löysin sentään mekon. Nyt on sekin hoidettu alta poies.

[mekko]