Häät Isolla Kirkolla

Päädyimme viime viikonloppuna isolle kirkolle häiden perässä. Minä en ollut koskaan tavannut hääparia ja mieskin vain toisen puoliskon, mutta oikein kivaa oli silti. Tapasin samalla vaivalla myös miehen isän naisystävän, joka osoittautuikin oikein mukavaksi tapaukseksi.

Olin ensimmäistä kertaa mukana ranskalaisissa häissä. Tähän mennessä en ole vielä osunut kutsutuksi, läheisimmät kaverini ovat niukanlaisesti naimisiintyneitä. Tämä juhla oli vähintäänkin kirjava, kun tuore aviomies oli Antilleilta, vaimo vietnamilainen ja vierassakki juuri niin tasan monensorttista kuin odottaa voi.

Opin myös erään hyvin olennaisen etikettieron suomalaisiin häihin verraten: Ranskassa vieraatkin voivat pukeutua valkoiseen. Sitä siis ei ole varattu morsiamelle. Nytkin paikalla oli varmaan kymmenkunta naisihmistä (lähes) kokovalkoisessa mekossa. Ja minä kun pähkäilin etukäteen kaappiani tutkien, että "olisi kiva mekko, ja vähän käytetty, mutta kun en ilkeä, liikaa valkoista".

Päädyin sitten vihreään tanssiaismekkooni.

Tuollaiset täysin merkityksettömät etikettikummallisuudet kyllä saavat niskakarvani pystyyn. Onko tuolla niin merkitystä kuinka häävieraat pukeutuvat, kunhan eivät alasti tule? Heijastuspinnan Maria muuten kirjoitti aiheesta jo useampi vuosi sitten.

Cité universitaire international Paris

Noin muuten Pariisinreissu meni melko pikaisena, palasimme kotiin jo ihan ajoissa sunnuntai-iltapäivällä. Mutta rahtasin sentään L:n perässäni meleko täyteenahdettuun kirjakauppaan ja L: taas minut perässään ihmettelemään Cité Universitaire Internationalia (josta tämä tekstin kuvat). Onhan se joo vähän erinäköistä aluetta kuin useimmat yliopistojen asuntolat (tai Kortepohja).

Cité universitaire international Paris - Pavillon Suède

Nojoo, tämä viimeinen kuva ei kyllä ole asuntolaa, tämä on Paris Plage. Jos ei Muhammed pääse rannalle, tulee ranta Muhammedin luo.

Paris Plage 2012


 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  07/08/2012 @ 14:00

  Ha! Eikä! Mulla on sama mekko! :) Ostin sen pari vuotta sitten häihin. Ja nyt juuri pähkäilin, pistäisinkö saman koltun päälleni maalaishäihin ensi viikonloppuna.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/08/2012 @ 14:18

  Heh, ihan hyvä yhteensattuma. Se on mainio mekko.

 • Laura
  Kommentti Lähettäjä: Laura
  07/08/2012 @ 16:12

  no eikä, minähän tietysti asuin visiittini tuolla Cite Universitairessa Kreikan talossa.. Eli mentiin varmaan ristiin - netti ei toiminut että en nähnyt viestiäsi kun vasta ip… Mutta ilmeisesti oli hauskat hiät ja törmätään jossain!

 • Maria Morri
  Kommentti Lähettäjä: Maria Morri
  08/08/2012 @ 15:09

  Hehe, sattumoisin tuli juuri kans pohdiskeltua hääetikettiasioita irkin puolella. :D Sukkahousut, tuo joillekin maailman tärkein asia hääetiketissä… x)

 • Maria Morri
  Kommentti Lähettäjä: Maria Morri
  08/08/2012 @ 15:10

  …Tai ylipäätään hääpukeutumisessa….

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  08/08/2012 @ 20:15

  Laura,
  joo, just sitä mietin kun sanoit siellä asuvasi. Ympäri käydään…

  Maria,
  Täällä muuten ihmiset eivät kiinnostu sukkahousuistakaan, edes työpukeutumisessa. Kaikkea kummaa.

 • Neiti Merimies
  Kommentti Lähettäjä: Neiti Merimies
  15/08/2012 @ 07:42

  Suomalaisen hääpukeutumisen etiketeistä voisin itse avautua vähän lisää. Valkoisen lisäksihän ainakaan meillä päin ei saa häissä suurin surminkaan pukeutua mustaan. Kun tietää sellainen pahaa tai emmätiiä. Viime talvena kun hankin kolttua herrasväki Latvatalon hääjuhliin Iisalmesta, enkä sitten löytänyt muuta sopivaa kretonkia kuin yhden täysmustan (joka muuten oli ja on edelleen oikein nätti mekko) niin äiteen piti suureen ääneen liikkeessä kauhistella ja anteeksipyydellä kun “häihin nyt tällä tavalla musta mekko pitää ostaa, vaikka taitaa se nyt nykyään olla jo ihan ok ja ei vissiin muutenkaan ole ihan perinteiset häät kun eivät edes kirkossa mene naimisiin…". Oman veljeni häihin, jotka tänä kesänä olivat, jouduin kuitenkin sitten hankkimaan ihan kokonaan uuden koltun (jessus mitä tuhluuta!), koska äitimuorini taholta tuli jo puolta vuotta ennen kyseistä juhlaa varsin vahvaa ukaasia siitä, että “nämä on kunnon häät, näihin et kyllä mustissa tule!". Jotta nyt mulla on sitten kaapissa kaksi (2) varsin nättiä ja kallista juhlamekkoa, yhdet “perinteisiin” ja yhdet “ei niin perinteisiin” häihin.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/08/2012 @ 23:27

  Eh, vaikeaa on!
  Jotenkin minä vähän arvailen, että herrasväki Latvatalo ei ollut suorastaan kauhuissaan tästä karmeasta etikettirikkeestäsi.
  Ja onnittelut vain veljelle, mikä se on kun lapsetkin menevät jo naimisiin?

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!