Identiteettiongelma ja oodi

Olen lueskellut tyhjinä hetkinäni Pussikaljaromaania. Sen tajunnanvirtakerronta aiheuttaa sen, että itsekin rupeaa ajattelemaan kummasti velloen, soutaen ja huovaten. Niinpä epäonnistuin täysin suunnitelmissani yhdistää kaksi aihetta yhteen postaukseen, niin, että ne jollain aasinsillalla jopa liittyisivät toisiinsa. Eli olkoot. Saatte kaksi ihan eri asiaa.

Ensinnäkin minulla on identiteettiongelma. Se ei niinkään liity siihen, että liikun blogistaniassa kahdella eri nimimerkillä. Se on ennemminkin muiden ongelma, minun pääni onnistuu seuraamaan.

Mutta tämä on ammatti-identiteettiongelma. Olen työharjoittelija. Työharjoittelija. Stagiaire. Minulla on ihan hirveitä vaikeuksia pistää itseäni työharjoittelijan nahkoihin. Minua on kutsuttu milloin milläkin nimikkeellä, sihteeriköksi tai assistentiksi tai ihan vain Mintuksi. Mutta kuitenkin joksikin, jonka oletetaan osaavan tehdä se, mitä pitää. Nyt olen vain harjoittelija. Se kuulostaa siltä, kuin olisin 20-vuotias ja kykenisin lähinnä keittämään kahvia.

Ongelmahan on tasan omien korvieni välissä. Noin muuten minun kykyihini tunnutaan luotettavan. Pomo otti ja lähti viikoksi lomalle. Lähetti lähtiessään immeisille sähköpostin mallia: "Jos on kysyttävää, kysykää Mintulta."
Minä henkäisin syvään, siirsin puhelimen lähemmäs tietokonettani ja nyt lähinnä toivon, ettei tarvitsisi kovin usein vastata: "Tuota, emmätiedä."

* * *

Niin ja se toinen asia, joka ei oikeastaan liity. Kirjoitin joskus kevättalven pimeinä päivinä, hetken mielenhäiriössä, oodin kadonneelle motivaatiolle. Ranskaksi. Jostain todella oudosta syystä minuun iski halu jakaa se kanssanne nyt. Vaikka se onkin ranskaksi ja vaikka motivaatio onkin löytynyt. Ehkä se tunsi itsensä imarrelluksi, kun ihan oodilla heitettiin.


Oh toi
la grande disparue

Nous nous sommes
rencontrés
Brièvement
Un jour

Tu as laissé ton empreinte
dans mon esprit

Oh toi
la grande disparue

Nos chemins
se croiseront encore
Brièvement
Un jour

* * *

Nyt olisi sitten luvassa neljän päivän viikonloppu. Huomissa-aamuna suuntaamme isolle kirkolle. Edellisestä Pariisinreissustani onkin jo reilun vuoden verran (kaupunginläpijuoksua lentokentältä asemalle ei lasketa). Minä viihdyn yhden yön verran, L. ehkä pidempäänkin.

Mukavaa vappuviikonloppua uskollisille ja uskottomille lukijoilleni!

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  27/04/2012 @ 11:38

  Hauskaa Pariisia! Ehkä sieltäkin löytyy inspistä.

 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  27/04/2012 @ 13:01

  Tervetuloa kylille. Tuo aurinko tullessasi, tällä on nimittäin sadellut mukavasti vaakatasossa tämän viikon, olipa eilen pieni ukkosrytinäkin. ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  27/04/2012 @ 21:35

  Mikä aurinko? En ole semmoista nähnyt viimeiseen kuukauteen. Samaa vaakatasosadetta täälläkin.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!