Kah, olen ulkomailla

Aina joskus tulee vastaan pieniä arkisia hetkiä, joina muistaa, että ei asu Suomessa.

Otetaan nyt esimerkiksi Lille Plage.

Paris Plage nyt on ihan asia sinänsä. Se on ainakin joen varrella, jonkinlaista vesistöä näkyvissä, vaikka kuinka olisi umpilikainen Seine. Minähän tietysti naiivisti ajattelin, että täkäläisenkin version olisivat tehneet joen rannalle, tuolla kun nyt kuitenkin olisi puiston- ja metsänpohjaa moiseen tarkoitukseen.

Mutta ei. Olivat törkänneet sen tähän kivenheiton päähän meiltä, moottoritien ja kerrostalojen väliselle joutomaalle. Vesinäkymää kuvitelmissakaan. Kävimme sunnuntaina katsomassa uteliaisuuttamme. Olihan siellä hiekkaa, vähän nurmea, pirusti kakaroita ja kummaa jumputtavaa musiikkia.

Siinä sitten seisoin hiekkaa varpaiden välissä ja oli pakko todeta L:lle ääneen, että "Niin, kyllä Rivieran rannat tämän voittivat."

Lille Plage

Tänä aamuna sitten, töihin mennessä tässä meidän lähimetropysäkillä seisoi lauma poliisi-immeisiä. Tarkistivat paperit jokaiselta metrosta poisjäävältä. Niin niiltä isoilta mustilta miehiltä kuin kovin valkoisilta mummoiltakin. Mieleni minun teki nykäistä hihasta ja kysyä, jotta oliko hommassa ihan jokin tarkoituskin, vain kuluttivatko vain tiistaiaamuaan.

Ranskassahan lain mukaan asukkaan on joka tilanteessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Henkkareita olisi siis periaatteessa kannettava mukana aina. Tunnustan, että olen paha ihminen enkä moista läpyskää kuljettele sunnuntaisilla torireissuilla tai satunnaisilla kävelylenkeillä.

Mutta niin.

Kävin kirjakaupassa, ostin kartonkiarkkeja ja kansion.
Kassamyyjäpoika pakkasi ostamani arkit kansioon etteivät rypisty, ja vielä sen päälle katsoi silmiin ja hymyili.

Huonompiakin kauppareissuja.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  15/08/2012 @ 06:08

  nin, plage, eikö se oikeastaan edellytä veden naapuruutta ? ;-)näkisitpä Alès plagen, on ainakin joki, nimittäin jos siinä on vielä vettä elokuussa…

  onhan se hyvä, jos nykyään tarkastetaan paperit myös pieniltä vaaleilta mummuilta. tulee mieleen nuoruuden ajat, kun poliisit kysyi paperit kaikilta ympäriltä olleilta tummaihoisilta nuorukaisilta, mutta ei minulta, vaikka olin ainoa luvatta maassa oleileva…

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  15/08/2012 @ 13:20

  Minä herään yleensä tähän ulkomailla oloon siinä vaiheessa, kun kesäkuumalla haistan viemärin, palaneen käryn, leipomon ja jonkin määrittelemättömän ranskalaisen hajun (ehkä ohi kulkeneen daamin tai herran perässä leijuva parfyymivana) sekoituksen. Kah tosiaan, siinä tulee se heti mieleen, että en ole ihan kotona, vaikka en nyt ihan heti osaisi selittää että mille Helsingissä haisee. Joillekin asioille ei kai tule immuuniksi koskaan.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  15/08/2012 @ 13:42

  Airelle,
  sitä minäkin olen pähkäillyt. Että eikö se vesi olisi melko olennainen elementti rannalla, mutta ilmeisesti sitten ei :D

  Mary,
  nuo tuoksut kyllä. Se tosin toimii toisinkin päin, joskus iskee se vaarallinen koti-ikävä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!