Kirkonkellot, Belgia ja muita aikatauluja

En yleensä tykkää aikatauluttaa vapaapäiviäni, ihan sen takia, että silloin tuntee olevansa paljon vähemmän vapaalla. Nyt kuitenkin osui tielle harvinaisen aikataulutettu viikonloppu. Ja sen lisäksi harvinaisen belgiansuomalainen. Tulos: paljon rasvaisia perunoita, melko paljon olutta ja joka ilta nukkumaan klo 22, kuin vanhat ainakin.

Lauantaina heräsin ihmisten aikaan käydäkseni kirjastossa ja jatkoin siitä sitten belgiansuomalaiselle lounaalle. Lounaalta palasin kotiin, hortoilin hetken ja siirryimme toisen puoliskon kanssa metrolla ihan Belgian rajalle, Tourcoingiin, jossa järjestettiin ilmainen rock-festari. Kaupungin keskusaukiolla, kirkkoa vastapäätä. Ja kyseisen kirkon kellot eivät olleet ihan sitä hiljaisinta lajia.

Mielenkiintoinen yhdistelmä.

Eglise Tourcoing
Kuuluva kirkko.

Ensimmäisen biisinsä jälkeen amerikkalais-ranskalainen bändi Moriarty vilkaisee lavalta ylös kirkon tornin kelloa ja yksi soittajista toteaa: "Jahas, kello on seitsemän. (*kliing kloong*) Kävin kysymässä, soivatko kellot meidänkin keikkamme aikana. Minulle vastattiin 'kyllä'. On konfirmaatiopäivä. Aiheeseen sopivasti seuraava biisimme on siis Chocolate Jesus." (Tuossa muuten kuuluu taustalla ne kirkonkellotkin.)

Illan toinen ilahduttava uusi tuttavuus oli belgialainen sekin, Absynthe Minded. Solistilla oli ainakin kolme eri kitaraa ja hän lämmitteli yleisöä englannin ja huonon ranskan sekoituksella, josta kukaan ei tuntunut saavan selvää.

Videossa ei näy juuri mitään, mutta ainakin ääni on hyvä.


Sunnuntaina sitten hyökkäsin luotijunalla pohjoispuolelle rajaa ja vietin ilahduttavan aurinkoisen päivän Brysselissä kahden Ihanan Naisen seurassa. Ok, oli seurassa miehiäkin, enkä nyt suoralta kädeltä väittäisi, etteivät hekin olisi ihania.

Lammaspatsas
Kivinen lammas.

Jardin botanique Bruxelles
Salainen puutarha.

peukalot
Salaiset peukalot?

Kaikki tämä ihanuus ja aurinkoisuus kostautui.
Maanantaina on arki ja sade. Mutta ei luovuteta. Kyllä se ehkä kesä joskus.

 • Hanna
  Kommentti Lähettäjä: Hanna
  18/06/2012 @ 21:46

  Meillä oli niin kansainvälinen lounas kyllä :-) Kivaa oli ja takaisin tullaan Lilleen toisen puoliskon kanssa heti kun kerrot millon ne kivat markkinat ovat :-) Kuhan ne ei sitten yritä puhua mulle ranskaa niin kaikki hyvin haha.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/06/2012 @ 22:19

  Ehkä ne ymmärtävät elekieltäkin :P
  Mutta siis, 1. ja 2. syyskuuta:
  http://www.braderie-lille-2012.fr/

 • Hanna
  Kommentti Lähettäjä: Hanna
  18/06/2012 @ 22:37

  Haha toivottavasti :D Vaikka kyl mun ranskan puhuminen meni yllättävän hyvin, jos unohdetaan se yksi lipsahdus ;D Kiitti linkistä, päivämäärä merkattu kalenteriin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!