Kymmenkunta suomalaisesinettä

Italiasta ja Saksasta leijui tänne kauas pohjoiseen haaste. Siinä käsketään esittelemään kymmenen vielä kauempaa pohjoisesta (lue: Suomesta) tullutta tavaraa, jotka kotona lojuvat.

Muutamia oli helppo listata, toisia piti ihan miettiä. Helpompi olisi ollut luetella länsinaapurin tuotoksia, jotka tosin taidetaan valmistaa lähinnä Aasiassa. Mä en kai sitten rahtaa lomiltani juuri muuta kuin ruokaa.

Mutta jotain kuitenkin:

Valurautapannu. Tämä löytyy myös Arkitehdin listalta. Erinomainen vekotin, tosin omani vaatisi kovasti rasvapolttoa. Meillä vain ei valitettavasti ole tällä hetkellä kunnollista uunia, jossa sen suorittaisi.

valurautapannu

Teräaseita. Fiskarseja. Harva asia nimittäin on niin epämiellyttävä kuin huono veitsi. Toinen veitsistä oli paketissa viime jouluna, toinen jo muutama vuosi takaperin. Niin, ja tietty juustohöylä.

Veitsiä

Teema-mukeja. En ole Muumi-ihminen, muumimukini on lahja. Sen sijaan pidän kovin Teeman muodosta, joten pari kesää sitten roudasin mukanani setin vihreitä mukeja. Muitakin Suomesta tuotuja kippoja riittää. Kuvausrekvisiittana toimiva muumi-tarjotin on lahjus sekin. Kovassa käytössä, just näpäkkä.

Teema

Perunanpesuhanskat. Nämä kylläkin ovat jossain ties missä valmistetut.

perunanpesuhanskat

Lasketaanko kirjat esineiksi? Ne lienevät näkyvin osa suomalaisuutta meitin kotona.

suomenkielisiä kirjoja

Villasukkia. Paljon. Molemmille. Kesä on vissiin tulossa, kun sain miltei kaikki pyöritettyä pesukoneessa. Myös muunsorttista sotkettua lankaa on kaapeissa. Itsehän en osaa neuloa edes patalappua.

Siniraidalliset villasukat

Käsipyyhkeitä. Finlaysonia, muumeja, mitähän muuta. Pöytäliinoja, tyynyliinoja. Kangasta, quoi.

käsipyyhkeet""

Seinäkalenteri. Se on vuosittain joulupaketissa, sekin. Usein ollut Mauri Kunnasta, tällä kertaa taiteilijana on Raija Nokkala.

seinäkalenteri 2012 Raija Nokkala

Kukahan ulkosuomalainen vielä haluaisi raottaa kotioveaan? Haastetaan vaikkapa Maurelita, Andy & Ville, Ella ja Sirokko.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  20/05/2012 @ 16:20

  Kiitos ajatuksesta, esittelin kyllä jo omani pari postausta sitten, taisinkin esitellä kaikki mitä löytyy yhteen syssyyn… ihme, jokunen samakin kuin tässä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  20/05/2012 @ 17:56

  Noh äh, miten mä onnistuin sivuuttamaan sen? Mutta hyvä että on esitelty.

 • ella b
  Kommentti Lähettäjä: ella b
  20/05/2012 @ 21:46

  En oo viela koskaan nähnyt tätä haastetta missään tosi hauska! Alankin heti kuvailemaan…

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  21/05/2012 @ 08:05

  Noista syntyisi kirjanselkämysrunoutta:

  Sano että haluat
  mualiman kaaneimmat rakkausrunot
  Marie.

  Luin ensin väärin, tämä on ehkä romanttisempi…:

  Sano että haluat
  maailman kaameimmat rakkausrunot
  Marie.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/05/2012 @ 22:48

  Hörähdin.

 • Oili
  Kommentti Lähettäjä: Oili
  22/05/2012 @ 09:15

  Veitsi näyttää kovasti tutulta, samanlainen matkasi tänne ehkä vuosi sitten. Kalenterikin meillä on, mutta mulle iski noita kuvaillessa runsaudenpula eikä se päässyt esille.

  Mahtaakohan löytyäkään ulkosuomalaista, jolla ei olisi yhtäkään kippoa mukana? Vähän niinku en oo tainnut koskaan törmätä Suomessa sijaitsevaan suomalaiseen talouteen, joka ei sisältäisi lainkaan tämän erään firman tuotantoa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!