Liebster haikeus

Normandian ihanainen Mary antoi minulle palkinnon. Siitä on hyvä kirjoittaa, kun ei ole muuta sanottavaa. Tämä pitää jakaa eteenpäin viidelle suosikkiblogille, jolla on alle 200 lukijaa. Miten se sitten määritelläänkin.

Liebster blog

...and twelve points go to...

* Olipa kerran Pariisi. Riina on tuoreehko tuttavuus, joka kirjoittaa (v)ihastuttavia huomioita elämästä patonginpurijoiden keskellä.
* Kaikki tiet vievät Roomaan. Elisan blogia täytyy lukea etenkin lämmön ja elämänilon takia.
* Domino. Anzin populäärikulttuuriteksteistä pitää vielä nostaa erikseen pinnalle yksi lempipostauksistani koskaan: Twilight, eli kuinka selvisin luku-urakasta menettämättä järkeäni.
* Maijan ilmestykset. Maija Haaviston blogi on mielenkiintoinen sekoitus kirjallisuutta, kirjoittamista, ulkosuomalaishuomioita, vammaisaktivismia ja maailmanparannusta. Lisätkää kirjanmerkkeihinne.
* Espressobreikki. Tämä pitää mainita ihan siitä hyvästä, että Tiramisua Milanosta -blogin Karkki on taas linjoilla. Pysykin!

* * *

Sen kuitenkin nyt vielä sanon, että käykää lukemassa Maryn sanat koti-ikävästä. Siihen haikeuteen varmaan osaa moni ulkosuomalainen samaistua. Minuun haikeus on iskenyt kosteana ja lämpimänä päivänä, kun ilmassa on syreenin ja mustaherukan tuoksu, kuin jossain järven rannalla kesäkuisessa Suomessa. Tai kun tajuaa, että yöllä on pimeää.

Tänään kärsin toisenlaisesta ikävästä. Siitä, joka syntyi porottavasta auringosta ja tuulenhujakasta, aurinkovoiteen tuoksusta iholla ja asfaltista. Kun sulki silmänsä, saattoi hetken kuvitella olevansa Välimeren rannalla.

Olisiko joskus jossain hyvä?

 • Maija Haavisto
  Kommentti Lähettäjä: Maija Haavisto
  27/05/2012 @ 08:36

  Kiitos maininnasta!

  Taidat lukea aika ahkerasti ulkosuomalaisten blogeja? Itse en juuri jaksa, parin Hollannissa asuvan tosi epäsäännöllisesti. Tietysti sinä, Vera, Helmi-Maaria, Unikkoversumi jne, mutta en sen takia, että kirjoittaja asuu ulkomailla.

  Siksi en ihan hirveästi jaksa itsekään kirjoitella Hollannista. Minulla on useita Hollanti-aiheisia postauksia kyllä työn alla, mutta ne eivät tunnu valmistuvan koskaan. Liian isoja haukkuja omenasta, tasoa, “millainen maa Hollanti on".

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  27/05/2012 @ 08:38

  Ei missään ole koskaan hyvä, paitsi juuri nyt terassilla linnunlaulussa, kahvi matkalla aivoihin, aurinko jo otsalla, kissan haukotukselle nauraessa ja Etretatin päiväretkelle valmistautuessa. Ja seurana Turun murretta!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  27/05/2012 @ 20:14

  Maija,
  Mä seuraan ulkosuomalaisblogeja silleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Niissä on paljon melkein kavereiksi luokiteltavia ihmisiä, muutamia olen tavannutkin. Tosin tietty blogissa pitää olla jotain muutakin kuin ulkosuomalaisuus, jotta oikeasti kiinnostaa.

  Mary,
  Oi. Toivottavasti oli hyvä retki. Ja jopa Turun murre puree joskus sopivasti.

 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  27/05/2012 @ 22:01

  Oi! Kiittää hän! :)

 • Anzi
  Kommentti Lähettäjä: Anzi
  28/05/2012 @ 08:55

  Kiitos tästä tunnustuksesta! Tuo Twilight-postaus tuli aikoinaan niin sydämestä, ettet uskokaan. Ehkä juuri sen takia se saa vieläkin niin paljon lukijoita. :-)

 • Elisa
  Kommentti Lähettäjä: Elisa
  28/05/2012 @ 12:19

  Kiitos ihanainen <3
  Kyllàpàs piristi mun sateista maanantai-aamua kun tàn huomasin. :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/05/2012 @ 13:12

  Pitäkää hyvänänne, kaikki olette tunnustuksen ansainneet!

 • Karkki
  Kommentti Lähettäjä: Karkki
  29/05/2012 @ 21:56

  Oi kiitos sinä ihana ihana Stazzy! :D Sait kyllä niin suuren hymyn huulille,että tällä virneellä kelpaa köpötellä pitkään :D Ihanaa! Kiitos!

  Hih, tauko on ohi. Ei enää taukoja bloggaukseen,eihän sitä voi ;)

  Mä luen paljon (myös) ulkosuomalaisten blogeja, pidän niistä valtavasti ja kaikilla on kuitenkin (mistä ikinä aiheesta puhuukaan) jotenkin se oma maa näkyvissä siinä blogissa ja se on aika kiehtovaa. Siinä oppii paljon uutta ja olen blogistaniassa “tavannut” ihan mielettömän ihania ihmisiä, joista on tullut ihan läheisiä, vaikka näin virtuaalisesti se voi olla vähän hassua sanoa.. mutta jotenkin siitä ihmisestä vaan aistii sen, mikä tekee ystävän. Toivon niin että pääsen pian Ranskaan tapaamaan maailman upeimpia ja ihanimpia Ranskan suomalaisia <3

  Iso hali!!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!