Mitä mietin tänään

Tänään olen miettinyt kaikkea hirvittävän olennaista. Muun muassa erinäisten tekstinpätkien ja riskinhallintasuunnitelmien leikkaamista ja liimaamista, mutta se nyt on asia sinänsä.

Aiheita on ollut tärkeämpiäkin, suorastaan syvällisiä kysymyksiä:

 • Lähes kaikki tietokoneiden hiiret ovat nykyään optisia ja kiinnitetään usb-porttiin. Pallohiiristä nöyhtää putsanneena ymmärrän hyvin sen optisuuden, mutta mikä etu on usb-portissa ps/2-porttiin verrattuna?

 • Kaupungin kurjemmalla puolella asuessa toteaa, että kadut ovat usein ihan hirvittävässä kunnossa, säännöllisestä siivoamisesta huolimatta. Näin on harvoin rikkaammilla asuinalueilla. Mikä siis on köyhyyden ja roskaamisen syy-seuraussuhde? Saako köyhyys ihmiset roskaamaan, vai pitääkö olettaa, että roskaaminen on vain merkki siitä, että ihmisellä ei ole tarpeeksi tietoa ja koulutusta (ja pysyy siksi köyhänä)? Sinänsähän en missään ghetossa asu, eli ei se elinympäristön siistinä pitäminen mikään mahdottomuus ole. Infrastruktuureissa löytyy.

 • Miksi katolilaiset ovat päättäneet, että pitkäperjantai ei ole pyhäksi sopiva? Etenkin, kun sen nimi on vendredi saint, pyhä perjantai. Onko joku ranskalainen tehnyt tutkimusta siitä, aiheuttaako asia jonkinlaista peeniskateutta Alsace-Mosellen alueella asuvia kohtaan, niillä kun on vuodessa kaksi pyhäpäivää enemmän kuin muilla?

Pienet ulkosavolaisaivot eivät aina kykene täysin käsittelemään kaikkia mieleen tulevia erikoisuuksia.

 • Mary Von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary Von Törne
  02/04/2012 @ 15:07

  Maalla asuessani olen huomannut, että ne kaikista pahimmat suttaajat asuvat kaupungeissa. Jo ihan vain tuossa parin tuhannen asukkaan pikkukaupungissa sotataan jo siihen malliin, ettei isompien kylien asukkaille tarvitse hävetä. Uskomattomimpia ovat ne kun heittävät auton ikkunasta roskiaan, silloin jos olisin poliisitäti…tulis pampusta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/04/2012 @ 15:22

  Joo, mä en ymmärrä mikä logiikka siinä on, että ns. kustaan omille kintuille.

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  02/04/2012 @ 15:32

  koyhat roskaa osaksi siksi etta niilla on muutakin mietittavaa kuin katujen siisteys (siis vaikka mita tanaan syodaaan, ja milla rahalla), ja osaksi juuri siksi ettei kukaan muukaan tunnu valittavan, eli miksi kantaisi roskansa roskiin. eli syina on kumulatiivinen stressi ja kollektiivinen apaattisuus.

  tasta on muistaakseni tehty ihan tutkimuksia, ja niita koyhia kylla harmittaa etta naapurusto nayttaa silta milta nayttaa (kylla, tallaiseenkin asiaan kaytetaan tutkimusapurahoja).

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  02/04/2012 @ 17:25

  USB-portin etuna (minun mielestäni kissan peppureikää ulkonäöltään muistuttavaan) ps/2 -porttiin verrattuna on Hot-Plug -ominaisuus, eli konetta ei tarvitse käynnistää uudelleen jos kesken kaiken huomaa hiirtä tarvitsevansa. Näin käy aika usein minulla, koska käytän 90-rosenttisesti hiirilevyä ja näppäinkomentoja, mutta cadissa tai photoshopissa se on oikeasti aika hankalaa.

  Tuosta omille kintuille kusemisesta en tiedä, enkä tohdi arvata.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/04/2012 @ 22:34

  Loistavaa! Jo kahdelle mietinnälle on tullut vastaus. Enää ei puutu kuin Perjantai. Tietäisiköhän Robinson Crusoe?

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  03/04/2012 @ 10:07

  Ehkä roskaamisellekin tulee toppi, kun laitetaan köyhemmän kaupunginosan joka kadunkulmaan sitruunantuoksua levittävä laite…?

  http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Pesuaineen+tuoksu+hillitsee+roskaamista+junissa/a1305559189101

 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  03/04/2012 @ 10:25

  Ja vielä pitkäperjantaista: mikä onkaan parempi paikka miettiä Kristuksen kärsimyksiä kuin työpaikka? ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/04/2012 @ 16:37

  Toisaalta jos junissa on pesuaineen tuoksua, niin hajusteallergiselle myös työmatka saattaa vastata Kristuksen kärsimyksiä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!