Retrokatsaus 2012

Lampaita

Nonnih. Nyt on lammasmaisesti aika seurata bloggaajalaumaa ja vilkaista mennyttä vuotta. En edes ole vastarannanlammas, että tekisin inventaarion joskus mulloin kuin vuodentaitteessa.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen? Hmm, ehkä se, että tuntui ettei oikein mitään tapahtunut ja siltikin tapahtui niin pirusti.

Alkuvuodesta kirosin koulua, opintoja, opintoja ja koulua. Blogissakin näkyi kipeästi se, ettei elämässä oikeastaan ollut mitään muuta. Jonain päivänä tajusin, etten miestä lukuunottamatta tunne koko kaupungista kuin koulukavereita.

Huhtikuun lopulla elämänpiirini laajeni jopa läheiseen pikkukaupunkiin. 22 minuuttia junassa joka aamu ja joka ilta. Työharjoittelua sairaalassa ja kaivattua happea. Käytiin näköjään Pariisissakin, jälleen kerran.

sormus

Vuoden olennaisin tapahtuma sijoittui kesäkuun alkuun. Ulkosavolaisesta tuli Rouva Ulkosavolainen. Häät olivat pienet ja sievät ja sitäkin mukavammat. Ei tarvinnut harmitella mitään ja stressiäkin oli erittäin hallitusti. Sitä paitsi, olen oppinut käyttämään sormusta ja selittämään joka yhteydessä uutta nimeäni. Naimisissa oleminen on oikeastaan aika kivaa.

Olen vähitellen tottunut asumaan Lillessä. Ja sitten en kuitenkaan. Kun täällä ihan oikeasti sataa aina. Alan tuntea itseni käsittämättömäksi yhdestä asiasta vinkujaksi, mutta puolentoista vuoden aikana en ole nähnyt kolmea sateetonta päivää peräkkäin. Ellen sitten viime maaliskuussa. Hmm, silloin ehkä.

Elokuussa julistin alkaneeksi taistelun kuoriaislutikkatorakoita vastaan, mutten sitten vissiin koskaan kertonut, kuinka siinä kävi. Noh. Juuri Braderien jälkeisenä maanantaina ovikellomme soi, ja tuholaistorjujaksi esittäytynyt mies sanoi käyneensä naapurissa. Ja todenneensa, että talon kaikki muutkin asunnot pitäisi myrkyttää. Pisti kummaa ruskeaa liimaa sinne sun tänne ja siirsi jääkaappia. Yyyyygh, kuinka minua hävetti. Sen takana oli suorastaan yhdyskunta. Kaiken muun olin putsannut, mutta jääkaappia en tajunnut siirtää.

Otukset kuolivat. Joskin muutama myrkkytahra on vieläkin ihan varuilta jäljellä strategisissa paikoissa.

Syyskuussa kävin Suomessa katsomassa kylmää ja sadetta. Lämpimiä ihmisiä. Romaanileiri. Ehkä vuoden parhaita viikkoja. Hämmästyttävä tähtitaivas ja ihmisiä jotka puhuivat minun kieltäni.

Amanda Palmer - Trix club Antwerpen 2012

Lokakuun lopulla yksi niistä tuli käymään luonani. Näimme kummitusjunan, suolistetun hevosen, mäyrän mekon alla ja etenkin Amanda Palmerin. Mukailimme Juicea ja joimme olutta. Hyvä viikko oli sekin, joskin keräsin kuukauden edestä univelkaa.

Loppuvuosi onkin sitten ollut melko tasaisen tappava. Opinnot jatkuvat. Työharjoittelu jatkuu. Istun junassa 22 minuuttia neljänä aamuna viikosta ja sen saman verran illalla.

Mitä muuta. Tuo toinen blogi on ollut miltei aktiivisempi kuin tämä, sillä kirjoittamisesta on ollut kirjoittamista paljon enemmän kuin "oikeasta elämästä". Ehkä saan nämä vielä joskus tasapainoon. Hetkittäin harkitsin yhdistäväni yhdeksi ja samaksi blogiksi, mutta palvelisiko sekään nyt sitten tarkoitusta. Olkoon toistaiseksi näin.

Vuosi 2013 alkaa varmaan aika lailla samaan tapaan kuin tämäkin on kulunut. Opintojen pitäisi kuitenkin loppua jossain vaiheessa, joten mistä tuotakaan tietää, mitä kaikkea saa kirjoittaa retrokatsaukseen vuoden päästä.

Kiitän uskollisia lukijoitani uskollisesta seurasta, mutten kuitenkaan vielä toivota parempaa ensi vuotta. Sehän toisi epäonnea. Odotellaan nyt vielä pari päivää.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  30/12/2012 @ 20:53

  “Naimisissa oleminen on oikeastaan aika kivaa.”

  Hih. Olipa harvinaisen söpösti sanottu.

  (Olen joskus itsekin ollut havaitsevinani sellaisia kummia perspektiiviharhoja, että tapahtuu mutta ei tapahdu, tai päinvastoin.)

  Blogeista: Tämä tuntuu jotenkin luontevalta näin. Ainakin lukijana. Tuntuisi jotenkin hassulta sekoittaa samaan fiktiivisiä elämiä ja …tätä. ;-) (Mut… kirjoittajahan kirjoittaa niin kuin kirjoittaa, ja sillä sana.)

 • Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villasukka kirjahyllyssä
  31/12/2012 @ 12:37

  Aika tapahtumarikas vuosi! Onnea naimisiin menosta, ötököiden häviämisestä ja muutamista sateettomista päivistä :) Niin ja onnea myös ensi vuodelle!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/12/2012 @ 17:50

  Joku,
  luin ensin että “sekoittaa fiktiivisiä eläimiä", ja mietin, jotta mistä se mun päähäni pääsi (kun toisaalla keskustelin siitä, että jokaisessa tarinassa pitää olla ihan juoneen liittymätön eläin).

  Villasukka,
  Kiitokset :) ja hyvää sinnekin ensi vuodelle!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!