Suosittelemista ei suositella

Suomen-loman saldo ja satunnaisia huomioita:

Loman hämärä huomio:
- Suomessa on joulukuussa pirun pimeää. Eihän sen pitäisi olla yllätys, mutta kyllä se vain on. Hankkikaa kirkasvalolamppuja ihmiset, eiväthän tuosta selviä hengissä kuin korkeintaan sitkeimmät savolaiset.

Loman oudoin kyltti:
- Varkauden pääkirjastossa osataan ei-suositella. Tämä on vähän samaa lajia kuin "kiipeilytelineessä kiipeileminen kielletty". Samaisen kirjaston vessassa oli lappu, jossa kehoitettiin ennen vessan käyttämistä tarkistamaan, että vessapaperia on jäljellä.

Loman "ooh, nykyaikaa" huomio:
- Suomalaisissa junissa on langaton nettiverkko. Ok, ei kaikissa, mutta niissä tuoreemmissa ja kalliimmissa ainakin. Vaikka kuinka väittäisivätkin, että tämä on jo nykypäivää maailmalla, niin eivät taida Ranskassa moisesta edes haaveilla.

Loman "olenko mä noin vanha" -tilanne:
- Samaisessa junassa, Suomessa, eräs satunnainen nuorjmies teititteli minua.
Kai se vain pitää ottaa, kuten armas neiti Merimies toisaalla totesi: "On se niin väärin, että heti kun kohtaa hyvätapaisen nuorisoihmisen, niin se johtaa ikäkriisiin ja masennukseen."

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  08/01/2012 @ 14:44

  Eikö teitittelyä voi liittää hyvätapaisuuteen ja kulttuuriin?

  “Olenko mä noin vanha” -tilanteet tuntuvat jälkikäteen helvetin typeriltä, minusta ainakin. Koin sellaisen kun minua ensimmäisen kerran täditeltiin jollekin pikkulapselle kassajonossa. Olin 16-vuotias ja täytyy sanoa, että sain pienen sätkyn. “Anna tädin mennä ensin", tarjosi vielä paikkaakin kuten vanhuksille kuuluu tarjota?! :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/01/2012 @ 13:47

  Joo, onhan ne typeriä :)
  Mutta tosiaan, mua lähinnä huvitti ja hämmästytti, kun Suomessa niin harvoin teititellään.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!