Toimii kuin junan vessa

On taas näitä päiviä, että tekisi mieli vain nauraa ääneen, kun asiat on niin huonosti suunniteltu.

Aloitin uuden kouluvuoden. Tarkoittaa, että tappelen työkkärin kanssa. Työkkäri ei tietenkään ole auki kellonaikoihin, joina sinne pääsisivät töitä tekevät ihmiset, koska se on, yllätys yllätys, tarkoitettu työttömille. Puhelimessa on ihan turha toivoa hoitavansa mitään, vastaus on emmäätiiä ja käykää toimistossa, rouva hyvä.

Onneksi on mies, jolla on väljemmät aikataulut kuin minulla.

Vaihdoin junakortista toiseen. Tai siis yritän vaihtaa. Täällä on juniin semmoinen carte pass pass, elektroninen leimattava härpäke. Ihan kätevä, paitsi silloin, kun pitäisi vaihtaa kortille merkittyjä oikeuksia toisiin. Lähetä pyynnöt ja liput ja laput tiettyyn osoitteeseen. Sekä kopio pass passistasi. Saa vastauksena kirje: "kun teidän pitäisi lähettää myös se kortti". Mene asemalle ihmettelemään juttua asiaa hoitavan naisen kanssa, joka kirjoittaa punaisella kuulakärkikynällä kirjeen päälle, että "Ei kai se nyt perkele voi sitä korttiaan lähettää, kun se on käytössä. Lähettäkää itse kirje johon on ne oikeudet merkitty, niin minä lataan sen kortin täällä."

Jep, tehdään pojat juna. Jännityksellä odotan seuraavaa episodia.

Vaihdoin myös sähköyhtiötä. Kaikki toimii ihastuttavan internetitse... paitsi että pitää tulostaa paperi, jolla annetaan oikeus tehdä suoraveloituksia tililtä. Lähettää se, postitse, ja liittää mukaan tilitietolappu. Vaikka tiedot on jo annettu kerran netissä.

Eivät sentään shekkiä pyytäneet. Tämä on edistystä.

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  15/10/2012 @ 22:05

  Kuinkas tämä TAAS kuulostaakaan niin kovin tutulta meiningiltä… :D Etenkin tuo viimeinen kohta. Meillä E. vaihtoi tilinumeroaan pankkifuusion myötä vuosi sitten. Uuden tilinumeron sisältävä RIB on sen jälkeen pitänyt lähettää jokaisen laskun, verolipun ja muun suoraveloitusasian yhteydessä uudelleen, ei siis vain kerran, vaan pahimmillaan samalle taholle kuukausittain, kunnes neljännellä tai viidennellä kerralla oli TIPissä lopulta oikea tilinumero.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/10/2012 @ 11:49

  Joo, nuo kaikki maksuasiat ovat välillä ihan käsittämättömiä. Ja sitten kun se suoraveloitus on, niin pitäisi olla koko ajan haukkana vahtimassa ettei ole virheitä… Mun löyhällä päällä ei semmoista mietitä.

 • Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villasukka kirjahyllyssä
  16/10/2012 @ 12:20

  Jos postauksessa mainitaan suklaa ja lamput, niin pakkohan tänne on kommentoida ;D Minulla on fiksaatio molempiin… Lyhtypylväät on niin hienoja… Ja suklaa taas, no yksinkertaisesti herkkua.

 • Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villasukka kirjahyllyssä
  16/10/2012 @ 12:23

  Huokaus… Metsäänhän se kommentointi meni. Tarkoitettu siis edelliseen postaukseen…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/10/2012 @ 20:56

  heh, mulla menikin hetki miettiessä :)
  Mutta, suklaa mainittu.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!