Toimii kuin junan vessa, vol. II

Tämä on ihan selkeää jatkoa edelliseen, eli kakkososa silkkaa kummastelua alaotsikolla "joskus vain tekisi mieli nauraa ääneen kun kaikki on niin huonosti suunniteltu".

Kopioidaanpas tuolta edellisestä muistinvirkistämiseksi junakorttipähkäilyjä:

Vaihdoin junakortista toiseen. Tai siis yritän vaihtaa. Täällä on juniin semmoinen carte pass pass, elektroninen leimattava härpäke. Ihan kätevä, paitsi silloin, kun pitäisi vaihtaa kortille merkittyjä oikeuksia toisiin. Lähetä pyynnöt ja liput ja laput tiettyyn osoitteeseen. Sekä kopio pass passistasi. Saa vastauksena kirje: "kun teidän pitäisi lähettää myös se kortti". Mene asemalle ihmettelemään juttua asiaa hoitavan naisen kanssa, joka kirjoittaa punaisella kuulakärkikynällä kirjeen päälle, että "Ei kai se nyt perkele voi sitä korttiaan lähettää, kun se on käytössä. Lähettäkää itse kirje johon on ne oikeudet merkitty, niin minä lataan sen kortin täällä."

Jep, tehdään pojat juna. Jännityksellä odotan seuraavaa episodia.

Sain lopulta kortin. En tosin aivan niin kuin oli suunniteltu, mutta lähettivät ihan uuden kortin kunnollisine oikeuksineen. Sitten siihen pitäisi vielä saada junalippuja. Helpommin sanottu kuin tehty.

Koska kuljen samaa reittiväliä epäsäännöllisen säännöllisesti, nämä alennusliput tulevat käytännössä halvemmiksi kuin viikko- tai kuukausikortin hankkiminen. Työnsin siis optimistisesti korttini lipunmyyntimasiinaan ja totesin, että:

a) Lippuja voi ostaa yhden kerrallaan. Ei kahta, ei kolmea. Kortille saa kyllä useammankin lipun, vaikka eri matkoille, mutta jokainen pitää maksaa erikseen ja sitten taas aloittaa alusta. Yksseitkyt, yksseitkyt, yksseitkyt. Vinkaiseekohan pankkini jossain vaiheessa kun kortilla on kummia toistuvia pikkuostoja? Hankinko kolikkokukkaron ja maksan kymmensenttisillä?

b) Paluumatkaa on mahdoton ostaa. Tai ylipäätään mitään matkaa, joka ei lähde siltä kyseiseltä asemalta, jossa tämä ihastuttava sininen pömpeli on. Ei herranjesta. Onko nämä automaatit suunnitellut se joku Tieto tai Accenture vai mikä se olikaan VR:n ontuvan systeemin rakentanut?

Minä en halua viettää iltapäiviäni jonottaen tiskille, että joku sopiva lipunmyyjäneitonen minulle tuon kortin lataisi aina silloin tällöin. Jonottaminen ja ihmisten kanssa asioiminen on niin ysäriä.

Ensi keväänä lupaan kertoa, kuinka homma toimii, kun kortilla olevat oikeudet pitää uusia.

WTF, Welcome to France.

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  07/11/2012 @ 14:23

  Plan B: haet töihin SNCF:lle etkä maksa enää matkoistasi mitään ( Agent de Source Naturelle des Catastrophes Ferroviaires).

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/11/2012 @ 16:44

  Tuo ammatti etenkin sopisi hyvin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!