Tunnustus ja tulli

Ajattelin aktivoida itseni kirjoittamaan tänne nolon hiljaiseen blogiin. Siinen hyvänä syynä käy vaikkpa Arkitehdiltä saatu prenikka ja haaste (ja tietenkin matkalaukku ja tulli, mutta niistä lisää myöhemmin.)


1. Lempiruoka
: Saako sanoa poropata, saako?
Jos ei saa, niin sitten kaikki missä on katkarapuja. Toisaalta, minua hemmoteltiin tänään ja toinen puolisko teki lohta ja suklaakakkua. Ei siis samalla lautasella. Sekin oli aika hyvää.

2. Lempimakeinen: Suklaa. Melkein kaikki käy. Mistä tulikin mieleen, että taisin ostaa purukumin lisäksi Panttereita Suomesta. Missähän ne ovat?

3. Lempiluettava: Kaikki kepeä. Vaikka sitä ei saakaan myöntää, niin olen huono lukemaan klassikkoja. Luen jopa chick littia, jos löydän kirjan jonka päähenkilöä en halua kuristaa saman tien.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Kaik semmoinen, joka sopii kärsimättömälle ulkosavolaiselle. En paljon käsityöharrasta, mutta olen enemmän nikkarointi- kuin ompeluihminen. Vaikka osaan minä käyttää ompelukonettakin. Neuloa sen sijaan en osaa, edes patalappua.

5. Ja se lempielokuva: Hmm. Vaikea. Pidän oudosti monista sarjakuvakohelluksista. Esim. The Crow, Underworld ja Sin City. Toisaalta esim. BBC:n Pride and Prejudice kuuluu myös sarjaan, jonka osaan ulkoa. Olisinko nähnyt kuutisen kertaa. Se tekee aika paljon menetettyjä tunteja elämästä, kun yhteen kertaan kuluu kuitenkin se 5,5 tuntia.

Jaan tämän eteenpäin Deelle joka kirjoittaa, asuu juuri oikeassa kaupungissa ja on ihanan vihainen.

* * *

Niin, mitä mun pitikään sanoa muuta?

Teidättehän legendan, jonka mukaan laadukkaammat matkalaukunlukot saadaan tulleissa auki ja takaisin kiinni niitä rikkomatta? Se ei ole ainoastaan legandaa. Minulla on sellainen. Lukko. Numerolukko.

Palasimme kaukaa pohjoisesta, avasimme hyvinkin lukossa olevan matkalaukun, ja mitä siinä onkaan päälimmäisenä?
Lappu.

Lappu, josta voi suorastaan kuulla sellaisella lakonisella mikahäkkis-aksentilla kirjoitetut rivit: "One alcohol bottle removed because it was without etiquette."

Tunnustan. Laukussa oli viisi litteää, muovista viina-/likööripulloa. Kaikissa niissä viinimarjamehua. Mutta viinimarjamehu on vaarallista kuljetettavaa, etenkin ilman etikettiä. Neljä muuta säilyivät. Sekin, jossa kirkkaan viinan sijaan on punaista nestettä.

Oikeastihan epäilen, että tullimiehet ovat avanneet pullon, todenneet mustaherukkamehun erinomaiseksi ja löytäneet tekosyyn saadakseen pitää sen itsellään. Kutsuttakoon sitä sitten vaikka palkanjatkeeksi.

Pitäkööt hyvänään.

Mutta, mitä tästä opimme? Älä kuljeta etiketittömiä alkoholipulloja lentokoneessa. Ainakaan Helsingistä.

 • Annika
  Kommentti Lähettäjä: Annika
  06/01/2012 @ 22:22

  Hahaha. Olivat varmaan janoisia tullimiehiä! Olen kerran Lyonin lentokentällä tapellut turvatarkastajan kanssa Nutellasta. Hänen mielestään se oli nestettä, eikä sopinut käsimatkatavaroihin. Hän yritti vielä hyvän vitsin heittää, että “voi kyllä vetää tämän 500g nutellaa tässä nyt ennen koneen nousua". Varmasti halusi itse syödä sen koko nutellan lounastauollaan. Sen verran oli miehellä mahaakin. :)

 • Birgitta
  Kommentti Lähettäjä: Birgitta
  07/01/2012 @ 14:51

  Kyl oli selvästi jano kavereilla tullissa ;-) Onneks sulla oli useampi pullo matkassa, jotta jäi itsellekin =)

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  08/01/2012 @ 14:47

  Oh god, kiitos kovasti!

  Ja helvetin tullimiehet. Meiltä vietiin kerran tullissa perunasäkki, joka piti saada takaisin paluumatkalla. Takaisin tullessamme kukaan ei tietenkään tiennyt perunoista mitään.

  Hmmm, tuntuu koomiselta olla vittuuntunut perunasäkistä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  08/01/2012 @ 20:26

  Perunasäkki :o

  Tuo on jo melkein koomista tosiaan.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!