Unohdetut

Olen kirjoittanut hautuumaita. Yllättävän paljonkin. Lähinnä sen takia, että ne ovat täällä niin jotenkin... pompöösejä. Muistan hämmennykseni silloin kymmenen vuotta takaperin, kun ensimmäisen kerran näin ranskalaisen hautuumaan. Kovin oli erisorttista kuin kuusien katveessa protestanttisen kirkon kyljessä.

Père Lachaise

Pariisinreissulla kävin pitkästä aikaa ihan asioikseni Père-Lachaisella. Tällä kertaa en kiertänyt niitä kuuluisia hautoja (joskin sekä Morrisson että Molière tuli bongattua), vaan keskityin kiertelemään vähän kivettyjen teiden ulkopuolella. Kaiken loiston keskellä on hautoja, joissa nukkuvien nimet on unohdettu jo kauan sitten ja kivetkin peittyneet sammalesta.

Père Lachaise
Père Lachaise
Père Lachaise
Père Lachaise
Père Lachaise
Tämä Mary Isabelle kuoli 22 vuoden iässä, vuonna 1885. Missä lienee hänenkään perikuntansa?


 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  02/05/2012 @ 17:30

  Père Lachaise on hiano. Olen käynyt siellä varmaan kymmeniä kertoja, mutta eksyn siellä yhä. :P Vaikka karttakin on mukana. :P Suunnistaminen ei ole mun juttuni. :P

  Näitkö sen hautausmaalla riehuvan maailman paksuimman mustan kissan? Olen yrittänyt ikuistaa otuksen filmille moneen otteeseen, mutta möhkäle on yllättävän notkea liikkeissään. Liekö kotoisin naapuruston asunnoista vai ihan hautausmaan henkilökuntaan kuuluva hiirestäjä?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/05/2012 @ 11:35

  Heh, ei kyllä osunut kissa kohdalle :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!