Liian tasainen odottaja?

Olen tässä viime aikoina miettinyt, elänkö keskimääräistä täysjärkisempien ihmisten keskellä, vai olenko vain niin tyhmä, etten tajua ottaa itseeni.

Jos intterwebsin ihmemaailmaa (lue: blogit ja facebook) on uskominen, niin minun olisi pitänyt tässä vaiheessa raskautta (reilun viisi kuukautta kasassa) olla jo saanut ties kuinka monta "hyväätarkoittavaa mutta pielessä olevaa" neuvoa lähipiiriltäni. Minun pitäisi olla ylireagoiva hormonihirviö, joka loukkaantuu niistäkin kommenteista, jotka ymmärrän hyviksi.

Minun pitäisi kärsiä täti-ihmisistä, jotka taputtelevat mahaani lupaa kysymättä (näin on käynyt vain kerran).

Kaiken kaikkiaan, minun pitäisi olla jo tässä vaiheessa raskautta viimeisen päälle niskakarvat pystyssä, koska kaikki yrittävät puuttua raskauteeni ja lapsenkasvatusajatuksiini.

Vähintäänkin minun pitäisi olla jollain tapaa sukset ristissä raskauttani seuraavien terveydenhuoltoihmisten kanssa. Nehän eivät tajua mistään mitään. Paitsi että tajuavat varmaan aika paljon enemmän, kuin satunnainen ensimmäistään odottava naisimmeinen. Ainoa, mikä tympii joskus, on se jatkuva verenottaminen. Ruokitaanko niillä tuubeilla vampyyreja? Real World True Blood.

Minkä kuusenjuuren alle ne kaikki neuvojat ovat kadonneet?
Ryömivätkö ne esiin vasta lapsen synnyttyä?
Mihin on piiloutunut hormonihirviöinen osa minusta?

Tää on nyt ihan liian tasaisen tavallista ja helppoa.

 • eve
  Kommentti Lähettäjä: eve
  29/06/2013 @ 01:32

  Hahah, juuri tuossa pari tuntia sitten suihkussa ollessani mietiskelin että miksi ihmeessä kaikki puhuvat siitä raskausajasta ja sen aikaisista muutoksista, kivuista ja kommervenkeistä, mutta oikeastaan kukaan ei edes varoittanut niistä raskauden JÄLKEISISTÄ asioista, kuten jatkuvasti kipeytyvistä rinnoista, oli ne liian täynnä, liian kylmässä, liian kuumassa, liian imetyt tai mitä tahansa, tsi vaikka siitä fyysisestä tuskasta jota tuntee automaattisesti kun oma vauva itkee… tai siitä ärsytyksestä kun itse tuntee paremmin vauvansa tarpeen mutta silti tekee sen mukaan kuin vieressä hässäävä kokenut mammakonkari sanoo… huoh :D
  T. Keskellä yötä imettävä ja houraileva neomama

 • eve
  Kommentti Lähettäjä: eve
  29/06/2013 @ 01:35

  Niin siis että itsellänikin se raskausaika oli tasaista ja helppoa tähän verrattuna :D
  Toivottavadti loppuraskauskin menee yhtä iisisti! <3

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  29/06/2013 @ 02:30

  se johtuu siita etta sulla ei ole aitikavereita (siis silleen livena siina vieressa koko ajan). sitten kun odotat toista puolentoista vuoden paasta ja hengaat vaan toisten kotiaitien kanssa saat kokea kaikki nama mainitsemasi ihanuudet :P

  ei mut, mailiksen kanssa _kukaan_ ei koskenut mun mahaa, ei edes anoppi jota kuitenkin nain tosi usein kun asuttiin samassa kaupungissa. bean kanssa yksi toinen kotisynnyttaja paineli mun mahaa koko ajan, mutta silloin olin jo taysin otttunut siihen kun katilo teki niin jatkuvasti. ja nyt tajusin etta nahdessani koulaveria joka oli viimeisillaan menin asiantuntevasti kopeloimaan sen vatsaa ihan lupaa kysymatta. oho.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/06/2013 @ 18:50

  Sari,
  mutta kun mun pitäisi myös saada ohjeita lapsettomilta + anopilta. Molemmat tahot ovat vielä pettäneet odotukset.
  Se mahan kopelointi varoittamatta on aika hämmentävää. Ei siinä, jos mä tiedän, mutta semmoinen yhtäkkinen kosketus oli tosi outo. Silloin tajusin miksi asiasta valitetaan.

  Eve,
  Juuh, enköhän mä vielä onnistu jotakin harmia keräämään. Ehkä sitä sitten väitetään sen arvoiseksi.

 • Ranskassa
  Kommentti Lähettäjä: Ranskassa
  01/07/2013 @ 10:10

  Hei Stazzy !
  Olen seuraillut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti pidemmän aikaa, itsekin kun asun Ranskassa. Yleensä olen vain hiljainen seurailija (siis surkea kommentoimaan, pahoitteluni!) , mutta nyt mieltä painaa kysymys, johon luulen että sulta löytyisi ehkä vinkkejä. Muistan nimittäin lukeneeni jostain (oilisiko ollut Facebookin Suomalaiset muilla mailla ryhmästä) kommenttisi, että vain tyhmillä tai ymmärtämättömillä (tai jotain sinne päin…) ei ole Mutuellia. No, täällä ilmottautuuu yksi sellainen! Jotenkin se on vaan aina jäänyt, tuntuu niin vaikealta vertailla eri Mutuelleja…Mutta nyt meillä on vauva (raskauskin hurahti ilman mutuellia, hups…), se tuntuu vieläkin tärkeämmältä. Olisiko sulla vinkkejä mikä voisi olla hyvä Mutuelle? Tai miten sen oikein valitsisi? Olisin hyvin kiitollinen kaikista neuvoista!

  Niin, ja ONNITTELUT! :)

 • Ranskassa
  Kommentti Lähettäjä: Ranskassa
  01/07/2013 @ 10:16

  Niin, ja piti vielä sanoa, että meillä on tosiaan 09/12 Ranskassa syntynyt vauva, joten jos sulla askarruttaa mieltä joku juttu raskauteen/vauvaan tai mihin tahansa liittyen, niin mielelläni autan jos osaan!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/07/2013 @ 10:33

  Joo, se on mutuelle /complémentaire santé tosiaan aika tarpeellinen asia. Ehkä lähinnä silloin, jos sattuu tulemaan sairaalakeikka, ne ovat nimittäin kalliita. Meillä on ihan vain suunnilleen halvin paketti mikä löydettiin, mutta muutenhan sitä kannattaa katsoa, että mitkä ovat tarpeet (esim. tarvitseeko optikon palveluja). Tai käyttääkö niitä lääkäreitä, jotka ylittävät sen sécun korvausrajan. Silloin kannattaa ottaa vähän kattavampi. Sinänsähän näissä täydennysvakuutuksissa ei liene huimasti eroja.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  01/07/2013 @ 19:43

  Joo, ne kaikki oottelee kotilon kuoriutumista, keräävät voimia ja repliikkejä tulevaan yhteiskasvatuskoitokseen, maidontuotannosta se alkaa..
  Onnittelut onnellisesta odotuksesta!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!