#MariagePourTous

Manif mariage pour tous Lille

Ranskassa puhutaan tällä hetkellä uutisissa kahdesta asiasta: armeijan joukoista Malissa ja sen sivuvaikutuksista, ja tasa-arvoisesta avioliittolaista. Eli siitä, joka avaisi avioliiton ja adoptiomahdollisuudet homopareille. Kyseisen lain läpivienti oli yksi François Hollanden vaalikampanjan lupauksia. Tämän hetkinen tilannehan on se, että maassa on olemassa PACS, pacte civil de solidarité, eräänlainen rekisteröity parisuhde joka voidaan solmia niin samaa kuin toista sukupuoltakin olevan kumppanin kanssa. Se ei kuitenkaan ole avioliitto.

Pähkinänkuoressa lakiehdotuksesta voidaan sanoa, että vasemmisto kannattaa ja oikeisto vastustaa. Konservatiiveilla on syynsä, jotka yleensä kiteytyvät siihen, kuinka Jumala määräsi avioliiton miehen ja naisen väliseksi ja siihen, kuinka lapsilla pitää olla isä ja äiti. Bref, ei siitä nyt sen syvemmin. Fifi kirjoitti viime viikolla oivasti vastustajien tilanteesta ja mielenosoituksesta Pariisissa.

Viime lauantaina järjestettiin ympäri Ranskan mielenosoituksia tasa-arvon puolesta, vähän niin kuin lämmittelynä (lumen keskellä ja) ensisunnuntaista Pariisissa järjestettävää suurempaa varten.

Ulkosavolainenkin kuoriutui mielenilmaisuja välttelevästä kuorestaan ja meni hetkeksi hengaamaan paikalle. Ei perhana, en jaksa ymmärtää kun yhtään millään pyhällä kirjalla tai perinteiden nimessä poljetaan ihmisten arkisia oikeuksia. Tai kuten Arkitehti toisaalla sanoi: Henkilökohtaisesti en ole antanut kenellekään tekopyhälle perhearvojen puolustajalle lupaa vastustaa homoliittoja minun perheeseeni vedoten...

Näkemistäni sloganeista lempparini oli ehkä: Le lobby des joailliers nous soutient. (Kultaseppien lobby tukee meitä.) Mutta kaikenlaista muutakin tarttui tämän taidokkaan valokuvaajan digitaaliselle filmille.

Manif mariage pour tous Lille
Manif mariage pour tous Lille
Manif mariage pour tous Lille
Manif mariage pour tous Lille
Isän plakaatti: "Haluan tyttärelleni samat oikeudet kuin minullakin on"

Manif mariage pour tous Lille

Minulla ei ollut plakaattia. Mutta oli ainakin lehmämpi pipo. En saanut kuin kaksi kommenttia, joista ensimmäisen tosin jo ennen kuin ennätin metroon saakka. Se oli mallia "pruui Mansikki".

Mielensäosoittaja ja lehmämpi pipo
 • Arkitehti
  Kommentti Lähettäjä: Arkitehti
  21/01/2013 @ 10:36

  Mua niin harmittaa että olen hukannut jonnekin lukiolaishippinä tekemäni miekkariplakaatin. Se oli kukan muotoinen, siinä luki Flower Power ja se sopi kaikkiin mielenosoituksiin.

  Mitenkä sitä Mansikkia ranskaksi huudellaan?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/01/2013 @ 11:57

  Se on suunnilleen semmoinen “prtuui la vache” -henkinen huudahdus.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!