Toinen paraati

Maailmassa eletään karnevaaliaikaa. Lillessä se ei juuri näy, näillä seuduin karnevaalihuuma keskittyy lähinnä kyliin ja pikkukaupunkeihin. Siinä pikkukaupungissa jossa työskentelen, Lillestä kolmisenkymmentä kilometriä metsään päin ja ihan Belgian rajalla, karnevaali on ilmeisesti yksi Ranskan laajimmista. Näin minulle on ainakin väitetty, että olisi suurimpia Nizzan ja Dunkerquen jälkeen. En osaa sanoa väitteen todenperäisyydestä, mutta ainakin kadut ovat olleet täynnä konfetteja jo muutaman päivän ajan, ja kun illalla kävelee asemalle, kadunvarren kapakat pursuavat mitä ihmeellisimmin puettua sakkia.

Eilen sitten oli Mardi Gras, se varsinainen karnevaalipäivä. Minä olin tiukasti töissä (kuten koko ajan tällä hetkellä, ensi viikolla on sertifiointi, joka tapahtuu kerran kolmessa vuodessa, joten nyt kiristetään suitsia), mutta koska kulkue kulki tuosta ihan selkäni takaa, musiikilta ei voinut välttyä. Ne eivät ole pieniä kaiuttimia ne. Täkäläiset ottavat asian vakavasti, vanhaiskodin asukkaatkin oli puettu hassuihin hattuihin ja karnevaalimeikattu kuten kuuluu.

Illasta sitten kun talsin väsyneenä aseman suuntaan, totesin, että jos joku uskaltaa heittää minua konfeteilla tai kananmunilla (joo, sitäkin tehdään, älkää kysykö) saatan haukkua viattoman juhlijan kovaan ääneen ja suomeksi. Todennäköisesti uhkaus suorastaan leijui ympärilläni, sillä selvisin junaan harmeitta.

Jossain vaiheessa kurkin vähän ikkunasta ulos, että miltä siellä nyt näyttääkään. Kyllä ne kovasti motivoituneita olivat, mutta on tästä vielä Rio kaukana. Ja kuten maaseudun keskellä kuvaan kuuluu, vaunuja vetivät traktorit... tai eksoottisimmillaan hevoset. Neljä valkoista hevosta. Kyllä minä olisin tehnyt Tuhkimon kurpitsavaunut semmoisten perään.

Carnaval 2013
Carnaval 2013
Carnaval 2013
Carnaval 2013

Rio ohoi, mä lähdin banaanilaivalla pois, sinua katsomaan, sinun naisiisi rakastumaan...

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  13/02/2013 @ 11:20

  Nää paraatit ja muut karnevaalit on jotain, mitä en tule koskaan täysin hiffaamaan. Kivaa, mutta missä pointti. Huomaa, että on tosi pihalla. Samalla ihailen näitä puuhaihmisiä, jotka kuukausia valmistelevat pukuja ja vaunuja. Pitää kai olla syntynyt tähän kultturiin, että osaa näitä hienouksia arvostaa. Joka maassa omat kummallisuutensa.

 • Riina
  Kommentti Lähettäjä: Riina
  13/02/2013 @ 19:35

  Hmmm, eilen Marais’lla käyskennellessäni bongasin maasta säännöllisin välimatkoin hajonneita kananmunia. En silloin keksinyt syytä, mutta ehkä siellä oli joku pitänyt ihan omaa karnevaalikulkuetta? Pariisin “virallinen” kulkue oli käsittääkseni sunnuntaina eikä edes kulkenut Marais’lla.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  14/02/2013 @ 09:13

  Joo, ei ihan uppoa minunkaan ymmärrykseeni. Mutta toisaalta, lienee sitä huonompiakin harrastuksia kuin suunnitella karnevaalia.

  Riina, mahdollisesti. Tosin en tiedä mikä idea on kananmunissa. Ällöä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!