Paskaakos tässä

Sanibroyeur. Tuo ihmisiä inhoavan insinöörin lahja ihmiskunnalle.

Jos et tiedä, mikä sanibroyeur on, onnittelen. Olet ehkä elänyt osan elämääsi vähän onnellisempana.
Jos taas tiedät mistä on kyse, muttet ole koskaan asunut sellaisen kanssa, jatka asianlaitaa juuri niin. Älä koskaan muuta asuntoon, joka olisi varustettu kyseisellä paskanjauhajalla.

Sanibroyeurin suomenkielinen nimi olisi tosiaan lähinnä paskanjauhaja. Siinä ilmaisun konkreettisessa merkityksessä. Se on vessanpöntön ja viemärin väliin sijoitettava muovimötikkä, jossa on moottori. Ja siis pistoke seinässä. Sen tarkoitus on jauhaa ulosteet ennen kuin ne siirtyvät viemäreihin. Paskanjauhajia on asennettu tällaisiin kämppiin joihin on tehty lisäosia, eivätkä viemäröinnit ole olleet ihan ajan tasalla.

Sanibroyeurissa on neljä isoa vikaa:
1) Sinne ei saa laittaa mitään muuta kuin vessapaperia ja niitä ulosteita, tai se tukkeutuu.
2) Vaikka sinne ei laittaisi mitään ei-sallittua, niin se tukkeutuu jossain vaiheessa kuitenkin.
3) Siinä vaiheessa kun vekottimen sielunelämään perehtymätön ulkosavolainen tajuaa tilanteen, on jo liian myöhäistä. Myös vessa on osin tukossa. Eli koko härpäke on otettava irti ja tyhjennettävä.
4) Vekottimen irrottaminen ei käytännössä onnistu niin, että siihen alle voisi laittaa jotain saavia. Tilaa ei ole. Pitää tyytyä rätteihin.

Niin rätteihin. Ei saavia. Totesin, että tukkeutuneen pöntön ja paskanjauhajan yhdistelmään mahtuu litratolkulla paskavettä ja pari kiloa ihan sitä itseään. Koska siihen alle ei saa saavia, niin se leviää ensin täysin riittämättömiin rätteihin ja sitten... lattialle. Vessan lattialle. Ja vessan lattialta kylppärin lattialle. Ja sitten pelastetaan kaikkea, mitä vain kylppärissä on.

Meillä on jopa sellainen harvinaisuus kuin lattiakaivo. Joka ei tietenkään auta juuri mitään, kun kallistukset menevät ihan väärään suuntaan.

Bref. Kun vettä ei enää valu, otetaan laite kokonaan irti, tyhjennetään se (ihastuttavaa), putsatataan ja laitetaan takaisin. Eiku. Ensin putsataan se vessan lattia kaikista niistäkin ahtaista kulmista, joihin on miltei mahdoton päästä käsiksi. (Tässä vaiheessa edempää asunnosta kuuluu vingahtelua, joten on hyvä käskeä miestä ottamaan pakkasesta maitopullo ja lämmittämään se, ennen kuin toivoton parku alkaa. Joskus onni on pakastettu maito.) Viedään kaik paska roskiin, koska vessanpönttö ei yllättäen pelitä.

Laitetaan paskanjauhaja takaisin paikalleen ja todetaan, että se toimii melkein. Melkein. Pistoke seinään, seinästä, seinään, seinästä. Kyllä se hurisee, mutta ei reagoi vedenpinnan nousuun niin kuin pitäisi. Avataan moottorin luukku uudestaan, ja ihmettelyn jälkeen todetaan, että yksi pieni letku näyttää olevan irti. Koetetaan tökätä sitä paikalleen unohtaen, että pistoke on seinässä. Jep, näin sitä saadaan sähköiskuja.

Mutta lopulta se toimii. Sitten siivotaan loput vessasta, kylppäristä, lattiasta, ammeesta, seinistä. Saippualla ja kloritilla. Heitetään suurin osa räteistä pois.

Otetaan suihku. Pitkä, kuuma suihku.

Vaikuttaisi siltä, että tämä on jatkoa sarjaan "ulkosavolainen ranskalaisasumisen ihmemaassa". (A.K.A. miten paskasti asioita voi suunnitella.) Aiempia osia löytyy esim. täältä, täältä, täältä tai täältä.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  04/01/2014 @ 11:40

  Kääk! Onneksi täällä ei olla noin edistyksellisiä! Hyvää vuoden jatkoa kuitenkin teille, mieluummin ilman lemua!

 • Anna
  Kommentti Lähettäjä: Anna
  04/01/2014 @ 21:20

  Voi itku! Minun käy sääli sinua. Johan se taas myrkyn ja paskan lykkäsi. Ei kai fiinit Suomen naiset paskoihin koskisi! Menee kakkaa geelikynnen alle.
  Mitä ranskalaiset edellä, sitä suomalaiset perässä, pääasia aina jotakin uutta ja kivaa teknologiaa. Voisit kommentoida kokemuksiasi tuosta ihmelaitteesta varoitukseksi heille, joilla on lähin putkimies jossakin 100 km:n päässä.
  http://www.suomela.fi/kylpyhuone-wc/WC-saniteetti/Mika-on-silppuava-wc–50813

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  05/01/2014 @ 23:01

  Voisi käydä varoittamassa joo: “eiiii, älkäää!”

 • Leena
  Kommentti Lähettäjä: Leena
  08/01/2014 @ 23:35

  Kuulostaa todella hirveältä, kuin painajaisesta. Otan osaa. Itse en ollut ikinä kuullutkaan moisesta systeemistä, kiitos kun varoitit!

 • MaaMaa
  Kommentti Lähettäjä: MaaMaa
  12/01/2014 @ 08:26

  Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa :)
  Voi kiesus mikä paskanjauhaja!! Enpä ollut tiennyt mäkään, että sellainen vekotin on Oikeasti olemassa …

  Onnellista Uutta Vuotta sinne teidän pikkuperheelle ja paljon terkkuja! x

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/01/2014 @ 17:24

  Joo, tässä sitä saa ihmisiä pelotella :)

  Hyvää vuotta sinnekin!

 • Rhia
  Kommentti Lähettäjä: Rhia
  18/01/2014 @ 19:10

  Jep jep. Onneksi en ole koskaan joutunut ASUMAAN missään missä on paskanjauhaja, mutta sen sijaan työhuoneeni wc:ssä on sellainen. Vessa on rakennettu jälkeenpäin vanhan talon kellariin jossa ei ole alun perin ollut viemäröintiä. Onneksi vessa on kuitenkin koko talon yhteiskäytössä joten sen korjaaminen ei kuulu minun vastuulleni. Mutta voin kertoa että se on rikki usein! Ja silloin kun se on rikki, wc:n lattialle tulee vettä. Onneksi tosin puhdasta vettä eikä paskavettä.

  Olen todella pahoillani että joudutte elämään paskanjauhajan kanssa päivittäin. Pystyn eläytymään tuskaanne!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  19/01/2014 @ 13:55

  Onneksi teillä ei tule sitä paskavettä ja saat ulkoistettua korjaamisen. Kyllä sitä tuli mietittyä, että miten putkimiehet oikein jaksavat, kun osa töistä on muiden jätteissä uimista.

 • Rosita
  Kommentti Lähettäjä: Rosita
  25/06/2014 @ 09:59

  Ai….kamala!!

  Löysin blogisi kaksi päivää sitten ja voi miten tykkään näistä kirjoituksistasi! Mutta siis terve, vai paskanjauhaja. Kaikkea ne keksii!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!