Pelottavia, kiellettyjä ja muuten vain epäilyttäviä sanoja

Viski!

Nonnih, tunnenpas minä nyt itseni poikkeuksellisen kapinalliseksi.
Uskalsin käyttää suorastaan kiellettyä sanaa. (Ei, enää ei tarvita Pahkasikaa tai Lehteä, vakavammin otettavat tiedotusvälineet hoitavat homman.)

Sovellettaisiinko samaa logiikkaa kirjamessuihin? "Aluehallintovirasto (Avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta kirjoista, jos ne liittyvät Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettäviin Kirjamessuihin. Samalla Kirjamessujen nimestä ja logosta piti pudottaa kirja-sana pois."

Huomatkaa vielä kapinallisempi kuva. Siinä on kirja JA viskiä ja se on vieläpä mainos.

Mitäs muita sopivan kiellettyjä sanoja tässä olisi ollut mielessä viime aikoina?

Ainakin kaksi ehdottoman pelottavaa F-sanaa.
Juuri ne, mitä ajattelitte.
Feminismi ja fantasia.
En edes tiennyt kirjoittaneeni feminististä kirjaa, ennen kuin minulle asiasta sanottiin. Fantasiaa se sen sijaan on ihan melkein sujuvasti. Ai että kenen fantasiaa? Enemmän 50 Shades of Grey vai Kaari Utrio?

Hmm.

Eräänä taannoisena yönä jossain unen ja valveen välimaastossa mieleni kehitti aivan uuden pelottavan sanan: kanastaasi. Mieleni myös kertoi minulle, että se liittyy jotenkin homostaasiin. En minä tosin tiedä mitä sekään tarkoittaa. Eikä mieleni siinä ennen heräämistä suostunut paljastamaan minulle, tulisiko pelätä kanadalaisia vai kanalintuja. Mutta jos tarvitsette sanan jommankumman ryhmän epäilyttävälle käyttäytymiselle, niin siitä saa lainata.

Olen minä uneksinut omituisia muutenkin viime aikoina, mutta ehkä jätän kertomatta.

Epäilyttävien listalle voisi lisätä myös kalamansin. Se nimittäin oli viime viikolla syömäni leivoksen makuna. Toisaalla minulle sanottiin, että sana muistuttaa liiaksi kalmantanssia sopiakseen leivoksen mauksi. Kalma ei kieltämättä ole kovinkaan ihastuttava leivosaromi. Mutta, opinpahan, että kalamansi on pieni sitrushedelmä. Kaikkia kummia hedelmiä tähän maailmaan mahtuukin. Eikä se edes ollut saatanan paha hetelmä, vaan oikein oivallinen leivoksenmaustaja.

Jos en linkitä putiikkiin, josta tämän oivallisuuden ostin, niin ehkä sitten ei mainosteta. Mutta hyvä oli. Menen uudestaankin. Säännöllisesti.
 • Mai
  Kommentti Lähettäjä: Mai
  12/10/2014 @ 10:49

  Kun näkee tuon leivoksen, heti tekee mieli saada sellainen.
  Kai virkamiehen kuvitelman mukaan sitten tekee heti mieli whis..ä, jos näkee sen sanan. (Mutta ei kyllä kaikkea tee mieli, mitä näkee ja kuulee.)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  12/10/2014 @ 22:45

  Nythän aiheesta tuli korjaus, jossa on mm. lause: "Hänen mukaansa avi kuuli yrittäjää ja totesi, että viski-sana markkinointinimessä on alkoholilain vastainen. "

  Tää on jotenkin ihan absurdia. Viskejä esittelevien messujen nimessä ei saa olla viski-sanaa, ettei kukaan vain vahingossakaan tule ajatelleeksi… viskiä?

 • satunnainen
  Kommentti Lähettäjä: satunnainen
  16/10/2014 @ 10:26

  Kirjamessuvertaus on niin osuva ;D Tämä on tosiaan jo niin absurdia ja paksua, että suorastaan jännityksellä odottaa, mitä rakkaat viranomaisemme seuraavaksi keksivät. Ja millä selityksillä aivoituksiaan puolustelevat ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/10/2014 @ 18:08

  Ja sitten kun miettii, että jos kielletään vahvojen alkoholien mainonta, niin pitäisi kieltää koko messut: mitä muutakaan ne ovat kuin silkkaa mainostusta ja promoamista?

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!