Pohjois-Ranskan kaksi vuodenaikaa

Olenko jo joskus valittanut sateesta? Ai olen vai?
Olen tainnut joskus myös mainita, että Pohjois-Ranskassa on kaksi vuodenaikaa: Kun-pyykki-kuivuu ja kun-pyykki-ei-kuivu. Ne lähentelevät väljästi muualla Euroopassa tunnettuja kesä- ja talvipuoliskoa vuodesta. Nyt ollaan ilmeisesti vähitellen siirtymässä jälkimmäiseen. Huokaus.

(Kah, lapsj yrittää syödä cd-levyn.)

Oikeastihan elokuu ja vielä syyskuukin voivat olla täällä varsin lämpimiä ja kesäisiä. Noin teoriassa. Mutta nyt on vain satanut. Eniten viiteenkymmeneen vuoteen tai jotain sinnepäin. Tämä sade riipii hermojani etenkin sen takia, että se pakottaa minut olemaan sisätiloissa tuon vuosikkaan elohopea-kiljukaulan kanssa. Hoitotätikin on lomalla vielä pari viikkoa. Ei pieni kosteus mitään haittaisi, mutta kun sataa kuin Esterin persiistä ja koko ajan. Niin karpaasi en sentään ole, että etsisin puiston, roudaisin lapsen sinne möyrimään, odottaisin itse sateessa, roudaisin lapsen takaisin kotiin ja selvittäisin kaiken läpimärän jotenkin kuivumaan asunnossa, jossa ei ole kunnon eteistä. Kodinhoitohuoneesta puhumattakaan.

(Kah, lapsj yrittää syödä käsilaukkuni.)

Mutta olinko puhumassa vuodenajoista? Niin, olemme selkeästi siirtymässä kun-pyykki-ei-kuivu -aikaan.

(Kah, lapsj yrittää syödä lenkkarit.)

Tuossa eilisiltana seisoin ullakolla ripustamassa pyykkiä, ja mietin kovin suruisana, että kohta se pyykkiteline pitää tuoda sisälle lämmitettyihin tiloihin. Että olisi edes teoriassa mahdollista saada jotain joskus kuivaksi. Olen melko tarkka sähkönkulutuksestani, mutta voitte uskoa, että monesti on käynyt mielessä, kuinka ihana asia olisikaan kuivausrumpu. Kuvitelkaa nyt! Lakanoita, jotka olisivat tammikuussakin kuivia alta kolmen vuorokauden!

(Kah, lapsj yritti syödä kiven. Kävin kiskomassa sen pois suusta. Nyt Iliana tutustuu kirjahyllymme sisältöön. Shakespearen Sonaatit ovat repimisuhan alla. Vielä kaksi viikkoa täysiaikaista kotiäiteyttä...)

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  30/08/2014 @ 20:24

  Kiveen asti oltiin viehättävästi taajuudella "kah, siinäpähän yrittää". :-) Kannatan kuivia lakanoita. (Saakohan niitä (kuivausfasiliteetteja) vuokrattua jostain naapurustosta? :-o ) Kosteudesta huolimatta on mukava lukea ihmisen arjesta. Jotta kiitos.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/08/2014 @ 11:32

  Saishan niitä varmaan vuokrattua, mutta mihinkä sen tunkisi? Ainoa paikka olisi ullakolla, ja veikkaan että ehdotus kuivausrummun kantamisesta hyvin kapeita ja jyrkkiä portaita kahden kerroksen verran ei ihastuta ketään…

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  31/08/2014 @ 17:22

  Pesula oli sana jota hain. Tai naapuriapu. Jakamistalous.

  ;-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/08/2014 @ 21:48

  Pitäisi asua kommuunissa… Hmm. Sitä voisi kokeilla.

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  01/09/2014 @ 02:48

  meilla kavi jokunen vuosi valtion energia-auditoija joka sanoi etta talvella on energiatehokkaampaa kayttaa kuivausrumpua kuin kuivattaa narulla sisalla, juurikin tuon takia etta ilmankosteus nousee niin paljon etta sitten koko kamppaa pitaa lammittaa enemman. se on hiukan helpottanut kuivausrumpuangstiani.

  mutta jos nyt ihan rehellisia ollaan niin ma yleensa kylla kuesallakin kesen useamman koneellisen samana paivana, ja sitten kuivaan yhden rummullisen peppuratteja, sukkia ja muuta pikkupyykkia.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/09/2014 @ 09:39

  Kesällä ullakko on kyllä melkein tehokkaampi kuin kuivausrumpu :P Mitä siellä olisi, helposti +40°C :D

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  04/09/2014 @ 12:19

  Joo. Tai ilmoitusta internetiin. Lähikauppaan. Kahvilaan. Pakko muillakin on olla pyykinkuivausongelmia - ja -ratkaisuja.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!