Café livres, alias olohuone

On hyvä, jos ihmisellä on muitakin olohuoneita kuin se, johon joku on levittänyt lattian täyteen leluja ja joka on liian lähellä keittiötä. (Siis keittiössä odottavia tiskejä.) Paikka jossa voi vaikka koettaa tehdä töitä ja toisinaan onnistuakin paremmin kuin kotona.

Minä olen "yllättäen" saanut sellaisen Lillessä olevasta kirjakahvilasta. Café Livres on paikka, jossa tunnen olevani tervetullut ja jopa kanta-asiakas, vaikkei omistajatar ihan sinuttelekaan. Tuntee kuitenkin ja osaa melkein kirjoittaa nimeni. Pistää kahvin piikkiin, jos minulla ei ole käteistä. Kuten viimeksi. Tosin, puolustaudun: kahvila sulkeutui aiemmin kuin olin olettanut. Olin ajatellut istuvani hieman pidempään ja juovani kahvin lisäksi olusen tai kaksi, joten summa olisi kivunnut korttirajan ylitse.

Lisäksi – tämä on suuri meriitti – kahvilassa on ehkä Euroopan paras moelleux au chocolat. Itsetehtyä, todennäköisesti isoäidin tai jonkun muun noidan reseptin mukaan.

Niin, ja on siellä niitä kirjojakin. Niiden lisäksi vanha nahkasohva, olutta, ruokaa ja wifi-yhteys. Sekä se omistajatar, joka kertoo lukemastaan kirjasta. Viimeksi se oli jokin biologiaa ja filosofiaa sekoittava opus vuodelta -64. Olen autuaasti unohtanut nimen.

Kirjakahvilaan vien kaikki varomattomat vieraani. Että tietäkää olevanne varoitettuja jos tulette käymään.

 • sirokko
  Kommentti Lähettäjä: sirokko
  16/01/2015 @ 23:31

  Ihana paikka! Ei varmaan menisi suomalaisen hygieniaseulan läpi, mutta onneksi et siellä asukaan.

 • Héléna @ Chez Héléna
  Kommentti Lähettäjä: Héléna @ Chez Héléna
  17/01/2015 @ 08:05

  Mieletön! Just tommosta kaipaisin tänne Etelä-Ranskaankin. Tuo melkein mieleen Helsingin kahvilat.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/01/2015 @ 22:18

  Toisaalta, Suomessakin on nykyään kissakahviloita, joten jos ne läpäisevät hygieniaseulan… Helsingin kahviloista en mitään tiedä, mutta hyvä että lähellä on yksi tällainen :)

 • Jenni / Globe Called Home
  Kommentti Lähettäjä: Jenni / Globe Called Home
  28/01/2015 @ 16:35

  Rupesi yhtäkkiä tekemään mieli kahvilaan…

  Mulla nykyään puuttuu kantakahvila, koska petyn niin usein niiden teevalikoimaan (en juo kahvia), ja toisaalta hyvää teetä osaan keittää kotonakin. Kaakao olisi nappi juttu, mutta joulun jälkeen ei tunnu siltä, että voisi vetää jatkuvasti kaakaota. Mutta teenpä nyt itselleni lupauksen, että jos en viikonlopun aikana muuta tee, niin käyn edes kahvilassa läppärin kanssa. Pari hommaa kun olisi, mitkä olisi pakko hoitaa vihdoin viimein, ja keittiön tiskivuori on aika järkyttävä…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/01/2015 @ 18:19

  Tiskien vältteleminen on ehkä paras keinoa saada asioita etenemään!

 • Villis / Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villis / Villasukka kirjahyllyssä
  31/01/2015 @ 13:18

  Onpa kovin houkuttelevan näköinen kahvila :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/01/2015 @ 22:05

  sinne voi pelottavasti jumiutua piiiitkäksi aikaa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!