Daniel Glattauer - Kun pohjoistuuli puhaltaa

Saksalaisen Daniel Glattauerin kirja tarttui mukaani omasta hyllystäni. Fifin kautta kiertäneenä kai myöskin. Lukaisin sen matkalla Suomeen. Pari tuntia bussissa, pari tuntia koneessa ja kirja oli suoritettu. Pokkari koostuu yksinomaan sähköposteista, joten on sen takia kovin nopealukuinen.

Emmi yrittää irtisanoa kaupunkilehden tilausta ja erehtyy sähköpostissa yhdestä kirjaimesta. Viesti tulee Leolle ja muutaman yhteensattuman kautta he ryhtyvät vaihtamaan sähköposteja. Tutustuvat, kiintyvät toisiinsa ja lopulta rakastuvat. Leo toipuu hankalasta on-off -suhteesta, sen viimeisimmästä erosta. Emmi taas on onnellisesti naimisissa ja kahden lapsen äitipuoli. Rakkaus yllättää molemmat, eivätkä he tiedä, kestäisikö illuusio tapaamista.

Glattauer Kun pohjoistuuli puhaltaa
Daniel Glattauer: Kun pohjoistuuli puhaltaa
Atena, 2011
Suomentanut: Raija NylanderOlin iloisesti yllättynyt. Pikkupokkari oli mukavan fiksu kirja ja piti otteessaan. Henkilöt olivat inhimillisiä, omassa epätäydellisyydessään, epäilyksissään, halussaan ja mustasukkaisuudessaan. Sähköpostit luovat heille kuplan, erillisen saarekkeen, johon on helppo paeta todellista elämää. Jokainen todellisuutta paennut tunnistaa itsensä viestien väleistä ja toisinaan suorastaan raivostuttavan ailahtelevista tunteista.

Loppu oli aavistuksen verran yllättävä, mutta toimiva. Ei kai se olisi muuten voinut loppuakaan. Mutta jätti jälkeensä pienen janon. Ehkä minun on etsittävä käsiini myös jatko-osa, Joka seitsemäs aalto, ja lukea se matkalla toiseen suuntaan.

Pohjoistuulen mukaan ovat uskaltautuneet myös ainakin Susa ja Hanna.

 • Susi
  Kommentti Lähettäjä: Susi
  11/09/2012 @ 20:55

  Kuulostaa hyvältä, täytyy varmaan pitää silmät auki tätä varten. MUTTA häiritseekö ketään muuta kannessa oleva välimerkittömyysvirhe? :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  11/09/2012 @ 23:22

  En muuten edes huomannut sitä. Tästä tajuaa, kuinka huonosti asioita lukee, kun tietää mitä siinä pitäisi lukea.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!