Lukijan kannet

Emilie kirjoitti blogissaan taannoin kirjojen kansikuvista, tarkemmin ottaen kuvista, joita uudelleenkäytetään useammissa eri kirjoissa. Jos kustantaja nappaa kuvan kuvapankista, niin tällaista saattaa tapahtua. J.S. Meresmaa oli jopa taannoin löytänyt tytön, joka esiintyy Mifongin perinnön kansilehdellä. Siinä on tyttöä kuvattu moniin kansiin.

Googlasin uteliaisuuttani vähän lisää, ja oikein hupaisia kokoelmiahan noita löytyi. Joskus on jopa melkolailla käytetty mielikuvitusta kuvan muokkaamiseksi kirjan tarpeita vastaavaksi. The Reusable Cover Art -sivulla on melkoinen kokoelma:

Copycovers

Valokuvakannet taitavat nykyään olla miltei aina kuvapankeista hankittuja. Usein pikkuisen hengettömiä, imho. Eivät välttämättä missään tapauksessa rumia, mutta silti pohjalta kuultaa se, ettei kuvaa ole otettu kyseistä kirjaa ajatellen.

On miltei ikävää, etten osaa piirtää ollenkaan. Olisi hauska tehdä kirjankansia. Minun taitoni rajoittuvat melko yksikertaiseen kuvankäsittelyohjelmien käyttöön, mutta jotakin täytyy aina olla pohjalla. Olenhan tuota jo yhden kannen askarrellut, Rallikaupungin kukkuloihin. Kirjoittaja otti suuren taiteellisen panokseni vastaan. Jyväskylän kuva on omista arkistoista ja pariskunta creative commons -lisensioitu. Olen minä tuolle jonniin kerran hörähdellyt.

Rallikaupungin kukkulat - Aulis Hård

Mutten kuitenkaan ole hörähdellyt niin paljoa, kuin tälle lomalla kotikotoa löydetylle kirjankannelle. Minulla ei ole pienintä muistikuvaa milloin ja miksi se on tehty. Edes käsialasta ei voi päätellä, kirjoitan aivan yhtä hyvin (tai huonosti) nykyäänkin. Siinä on jopa kirjanmerkkinä toimiva häntä. Jollain tapaa aika hellyttävä. Sisällä Anni Polvaa kuusikymmenluvulta. Nostalgiatrippi.

Lukijan kannet keskikokoiselle romaanille
 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  22/10/2012 @ 10:41

  Luontaiset taidot ja kyvyt paranevat harjoittelun myötä, mutta nuo lukijan kannet ovat kyllä ihan parhaat.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  23/10/2012 @ 15:12

  Siinäkin olisi vähitellen ehkä tullut kehitystä jos olisin jatkanut askartelua…

 • Hilbert
  Kommentti Lähettäjä: Hilbert
  03/11/2012 @ 23:27

  En ole noin hellyttävää kantta missään nähnytkään!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/11/2012 @ 08:01

  sitä lapsella on joskus mielikuvitusta

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!