Kirja-aarteitani

Sanni haastoi bloggaajat kertomaan kirja-aarteistaan:
"Tässä ei nyt siis haeta kirjaa, joka välttämättä olisi sisällöltään sinulle tärkeä, vaan mikä on kaunein, parhaan tuoksuinen, ihanimman tuntuinen, vanhan klassikon ensipainos, tärkeältä ihmiseltä lahjaksi saatu, sisältää suosikkikirjailijasi omistuskirjoituksen tai vaikka kirja, joka jollain tapaa muistuttaa sinua jostain tärkeästä. Perusteita voisi luetella loputtomiin."

Niin väljät ehdot haasteessa, että napataanpas tuolta hyllystä kolme opusta.

Tessa Kirosin Falling Cloudberries on ehdottomasti hyllyni kaunein kirja. Sain sen joululahjaksi anopilta muutama vuosi takaperin. Se on kokoelma suomalaisia, kreikkalaistyyppisiä ja etelä-afrikkalaisia reseptejä. Paksua kiiltävää paperia, henkeäsalpaavan kaunis kansi (etenkin takakansi, jota en tullut kuvanneeksi) ja komeita kuvia sisäsivuilla.

Tessa Kiros Falling Cloudberries
Tessa Kiros Falling Cloudberries
Tessa Kiros Falling Cloudberries
Tessa Kiros Falling Cloudberries


F.H. Burnettin Pikku prinsessa on ehdoton tyttökirjasuosikkini. Äiti osti sen minulle joltain kirpparilta muutamalla markalla, kun olin siinä kymmen- tai kaksitoistakesäinen. Olen lukenut kirjan siitä lähtien helposti kerran vuodessa ja osaan sen melko valehtelematta ulkoa. Elokuvasovitukset eivät pääse lähellekään. Shirley Temple? Mikä v*tun Shirley Temple?
(Huomatkaa myös sävy sävyyn olevat bronttosauruskynnet.)

F.H. Burnett - Pikku prinsessa


Leonie Swannin Qui a tué Glenn? (alkuteos: Glennkill) tarttui mukaan kirjakaupasta aikoinaan, koska siinä on kannessa lammas. Karvainen, pehmoinen lammas. Ja sitä paitsi juoni, jossa lampaat ratkaisevat murhan. Ei se ihan minun lempikirjakseni päässyt, mutta lammas.

Leonie Swann - Glennkill


 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  01/07/2012 @ 10:01

  Voi hyvä luoja, sehän on lammas!

  Hihihihiii.

 • Vera Vala
  Kommentti Lähettäjä: Vera Vala
  01/07/2012 @ 14:36

  Hemmetti, miten olen voinut missata dekkarin, jossa LAMPAAT ratkovat rikoksen…? :O

 • Rina
  Kommentti Lähettäjä: Rina
  01/07/2012 @ 16:39

  Oih, Falling cloudberries- kirjaa olisi saanut halvalla Akateemisesta. Jätin kauppaan, kun kuvittelin sen sisältävän pelkästään marjareseptejä.
  Hih, lammas :-D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/07/2012 @ 19:51

  Lampaat ovat oivia eläimiä.

 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  03/07/2012 @ 21:31

  Falling cloudberries löytyy nykyään myös omasta hyllystäni ja vaikka en ole testannut yhtäkään kirjan resepteistä se ei varmasti ollut turha hankinta. Ihana kirja!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!