Liittymättömiä linkkejä

Olen viime päivinä törmännyt useisiin sivuihin, jotka eivät liity. Toisiinsa. Mitenkään. Mutta joita haluaisin kuitenkin kaikkien kolmen lukijani vilkaisevan. Tökkään tähän siis kasan linkkejä, joita yhdistää tasan se, että niissä on jokseenkin kyse kirjoituksista.

SusuPetalin blogi on jo vanha tuttu, mutta Kirjavinkkien esittely Goottiemon kauhujen lippaasta sai oikein kunnolla himoamaan. Kirjaa. (Pääsee sille yhäti venyvälle "kunhan taas kerkiän Suomeen" -listalle.)

Naamakirjassa minulle linkattiin Ylen juttuarkisto ja siellä Voiko feministi lukea chick littiä? Hjuva, että tekevät väitöskirjaa, mutta juttu jäi turhankin keveäksi. Aina se sama shoppailu, vaatteet ja bailaaminen, pff. Eikä kyllä minusta tulisi chick lit -kirjailijaa, jos se vaatisi sen, että suorastaan rakastaa Pariisia.

Pysytään nyt kuitenkin samassa kaupungissa. Jos ranska taipuu, niin Paris, à l'air livre on oivallinen kirjallisuusblogi. Se on ymmärtääkseni ihan Pariisin kaupungin ylläpitämän blogiverkoston osanen ja siksi ihailtavasti kyseiseen metropoliin kiintynyt. Sivupalkista löytyy myös linkki karttaan, jossa luetellaan kaupungin kaikki kirjakaupat. Niitä on, hmm, muutama.

Pasi Ilmari Jääskeläinen kertoo myyneensä sielunsa nahkatakista ja pähkäilee siinä sivussa, kuinka kirjoittamiselle voi löytää aikaa. Minä myisin mielelläni sieluni nahkatakin lisäksi keskittymiskyvystä.

Mutta hei, se on sanottava edellisen ahdistumistekstin jälkeen, että tänään vain yhtäkkiä tajusin, kuinka avata eräs solmukohta Vaaleanpunaisesta Kässäristä. Se vaatii uutta sivuhenkilöä, leikkaamista ja liimaamista. Mutta selvisi sentään. Nyt vain vähän rosé-viiniä, kyllä se siitä.

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  26/04/2012 @ 10:59

  Huh, onneksi minulla on useampi täydellinen nahkatakki niin voin pitää sieluni!

  Tai no okei, se yksi jota ei enää saa mistään, valkoinen… Kuin Axl Rosella oli… shh.

  Chick lit -asiasta. Eikun feministeistä. Chick litistä en osaa vielä sanoa (tuntuu kyllä typerältä, ettei voisi lukea?) mutta toinen hauska kysymys on “Voiko feministi olla hetero?”

  Frendini löysi jotakin tuollaista pohdintaa en muista mistä - olenpas hyvä lähde - mutta kamoon…

  Kirjasi tuli, kiitos kovasti. Ehdin lukea sitä vasta pari sivua, mutta ensinäkin olen yllättynyt siitä, miten paljon toistaiseksi ymmärrän ja toiseksi se tuntuu ihan Dirtiltä toisesta näkökulmasta. Namnamnam. Ja Dirt sentään muutti elämäni.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/04/2012 @ 12:12

  Ei, feministi ei voi olla hetero. Se on määritelty feministien perussopimuksen 3. artiklassa.

  Eh. Kaikkea ne ihmiset miettivät vapaa-aikanaan. Tai joskus jopa työkseen.

  Hyvä, että kirja tuli perille. :) Kerrot fiiliksiäsi sitten, kun olet edennyt loppuun saakka.

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  26/04/2012 @ 13:30

  Dodiin, roseet kehiin ja hommiin. Onnittelut oivalluksesta!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/04/2012 @ 19:59

  Rupesin. Kiitos, että olet, Mary.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!